ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ 61 ΧΡΟΝΙΑ, ΛΟΓΩ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

Τελικός κυπέλλου Ευρώπης απόψε. Στο ποδόσφαιρο, βέβαια. Σοβαροί άνθρωποι είμαστε, για μπάλα θα μιλήσουμε, και τη διαφήμιση που κάνει στο ποδόσφαιρο ένας τελικός του τσάμπιονς ληγκ. Δεν θα μιλήσουμε γι' αυτή την μαλακία της Eurovision που γελοιοποιεί το τραγούδι.

Και τι έχουμε να πούμε με την ευκαιρία ότι θα γίνει στο Μιλάνο ο τελικός του 2016. Σημαδιακό, ε, ο τελικός πέρυσι στο Βερολίνο και φέτος σε μιά άλλη πόλη του πρώην...άξονα, της ναζιστικής Γερμανίας και της επίσης φασιστικής Ιταλίας. Το πιο σημαντικό. Ότι μετά το τέλος του πολέμου, που ξεκίνησε η πουτάνα η Γερμανία, εδώ και 70 χρόνια ζούμε εν ειρήνη. Μήπως το ξεχάσανε μερικοί.

Δεν θα είχε στηθεί καμία ποδοσφαιρική διοργάνωση, συλλόγων και εθνικών ομάδων στην Ευρώπη, αν δεν είχαν αποφασίσει οι μεγάλες δυνάμεις ότι ειδικά στα γειτονιά μας, στην ήπειρό μας, πόλεμος τέλος.

Μόνον για ένα πράμα γίνεται πόλεμος. Για την κονόμα. Για κανένα άλλο λόγο. Ε, για να κονομήσουν κάποιοι πάλι από τον πόλεμο, θα χρειαστεί πρώτα να υπάρχουν λεφτά. Και τα λεφτά βγαίνουν κι όταν έχει επιβληθεί η ειρήνη. Η κατάπαυση πυρός. Με τη προϋπόθεση δουλεύουν οι μηχανές, τα εργοστάσια.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην Ιστορία της η Ευρώπη έχει λησμονήσει κάθε πολεμική σύρραξη σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό εδώ και 61 χρόνια μπήκαν στο παιχνίδι οι διασυλλογικές αναμετρήσεις, που εξελίχθηκαν στο πιο εμπορικό πρότζεκτ, στο τσάμπιονς ληγκ.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι η «βέρα» του Μελισσανίδη