Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕ
Λένε οι άσχετοι για να δείξουν ότι είναι σχετικοί ότι η Μπαρτσελώνα παίζει ποδόσφαιρο τίκι-τάκα. Παιχνίδι με πολλές πάσες. Τόσο ξέρουν, αυτό λένε. Η φιλοσοφία η ποδοσφαιρική της Μπαρτσελώνα είναι, ακόμα κι από την άμυνα, να ξεκινάει παιχνίδι με συνεχείς αλλαγές της μπάλλας. Γιατί; Πρώτα πρώτα για να κρατάει τη μπάλλα.
Όταν η Μπαρτσελώνα έχει την κατοχή και δίνει τον ρυθμό που αυτή αποφασίζει, τότε και ναρκώνει τον αντίπαλο, και τον νευριάζει. Χάνει τη σκέψη του, αναστατώνεται ο αντίπαλος όταν προσπαθεί να αποσπάσει την μπάλλα από την Μπαρτσελώνα. Αυτό το παιχνίδι στο ποδόσφαιρο εγώ χαίρομαι. Μ’ αυτό το παιχνίδι γεμίζω από ποδόσφαιρο, αφού βέβαια είμαι σίγουρος ποια θα είναι η συνέχεια. Ποια θα είναι η κατάληξη όταν η Μπάρτσα θα φτάσει μέχρι τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού δεν είχαν μπει στο παιχνίδι οι τρεις ιεράρχες. Μέσι, Νεϋμάρ και Σουάρεζ. Η Μπαρτσελώνα, όμως, ήταν αυτή που ξέρουμε, αυτή που θέλουμε. Αξιοσημείωτο το ότι η άμυνα της Μπαρτσελώνα είχε προβλήματα. Και εδώ αξίζει κανείς να επαινέσει την Γιουβέντους. Πολύ γρήγορα εντόπισε τις αδυναμίες της Μπάρτσα και έγινε περισσότερο απ’ όσο μπορούσε να περιμένει κανείς απειλητική.
Ο τελικός του 2015, για όσους βλέπουν μπάλλα, για όσους δεν στέκονται μόνο στο αποτέλεσμα, ήταν και των δύο ομάδων. Και της Μπαρτσελώνα που κέρδισε δίκαια 3-1, και της Γιουβέντους που είχε την ευκαιρία να δείξει το μέταλλό της.
Διαβάστε ακόμα: