Η ΚΡΥΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΑΤΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

 

Πριν από δυο χρόνια, όταν πλέον και οριστικά διαπιστώθηκε ότι δωροδοκούνταν, παραιτήθηκε από την θέση του επίτιμου προέδρου της FIFA ο 97χρονος μεγαλοαπατεώνας Ζοάο Χαβελάνζε. Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους.

Ο Βραζιλιάνος δικηγόρος και χοντρομπίζνεσμαν Ζοάο Χαβελάνζε, γιος εμπόρου όπλων, ήταν για 24 χρόνια(!) πρόεδρος της FIFA και είχε δεξί του χέρι τον Γιόζεπ Μπλάτερ. Ο Βραζιλιάνος είχε σχέση με τον αθλητισμό, ήταν κολυμβητής, πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΠΟ της χώρας του κι όταν απεχώρησε από την FIFA το 1998 ουσιαστικά «παρέδωσε» το μαγαζί στον Μπλάτερ.

Είπαμε. Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους. Με πρόεδρο τον Ελβετό «οικονομολόγο» ο δόκτωρ Χαβελάνζε δεν βγήκε ποτέ εκτός παιχνιδιού. Όταν τους κάνανε τσακωτούς, αποδείχθηκε η ενοχή του επίτιμου προέδρου κι άλλων παραγόντων της FIFA, αλλά λόγω αμφιβολιών διατηρήθηκε πρόεδρος ο Μπλάτερ.

Πιάνουν στον ύπνο όλους της συμμορίας της FIFA σε ξενοδοχείο της Γενεύης, παραμονές των εκλογών, όμως όχι και τον πρόεδρο Γιόζεπ Μπλάτερ. Δεν θα γινόταν η μπούκα στο ξενοδοχείο αν το FBI δεν είχε δέσει τη δουλειά. Πώς γλύτωσε ο Μπλάτερ;

Δεν γλύτωσε! Όπως «έδωσαν» στις μυστικές υπηρεσίες τον Μπλάτερ, για να μετριασθεί η ποινή τους οι επί σειρά ετών «συνεργάτες» του Ελβετού αρχιμαφιόζου, έτσι κι αυτός πιο ενωρίς είχε «δώσει» τα τακίμια του. Η «συμφωνία» ήταν «Έχεις τελειώσει, Γιόζεπ, κάνεις τις εκλογές, βγαίνεις πάλι πρόεδρος και στη συνέχεια αμέσως παραιτείσαι!».

Γιατί έκαναν τη χάρη στον Μπλάτερ να φύγει με «αξιοπρέπεια», με πρόσφατο τον εκλογικό του θρίαμβο, μετά από 17 χρόνια πρόεδρος στην FIFA; Επειδή κι αυτός, ο Ελβετός έχει στοιχεία σε βάρος των Αμερικανών, από την εποχή των ολυμπιακών αγώνων του 1996 στην Ατλάντα κι όχι μόνον! Έγινε, λοιπόν, αλισβερίσι και έτσι η πτώση του Γιόζεπ Μπλάτερ δεν έφθασε να γίνει ένα ακόμα έργο αλά ξεβράκωμα Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι αράδες αυτές με αφορμή ότι σα σήμερα, 8 Ιουνίου, το 1998 εκλέγεται για πρώτη φορά πρόεδρος στην FIFA ο Γιόζεπ Μπλάτερ.

Διαβάστε ακόμα:

Τι θα αποφασίσει ο ανακριτής για Μαρινάκη