ΗΜΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

πηγή: Intime
 

Από τότε που γεννήθηκα άρχισα να το ακούω. Από Έλληνες και ξένους. Ότι στην Ελλάδα έχουμε μια σχέση μίσους και αποστροφής με την οργάνωση. Δεν είναι δυνατόν να το λένε όλοι, να συμφωνούν ότι αυτό ισχύει δεκαετίες και δεν αλλάζει, και να μην είναι αλήθεια. Ότι στην Ελλάδα δεν γουστάρουν πρόγραμμα.

Μην εξετάσουμε τις αιτίες του εν λόγω φυλετικού φαινομένου. Δεν είναι τυχαίο, κάπου οφείλεται αυτό. Ας περιοριστούμε στην πραγματικότητα. Ας αποδεχθούμε την πραγματικότητα την οποία υπηρετούμε έστω κι αν δεν μας συμφέρει να είμαστε τσαπατσούληδες. Να κυκλοφορούμε χωρίς να αισθανόμαστε την ανάγκη να νοικοκυρευθούμε. Και να αδιαφορούμε για τις εντυπώσεις που δίνουμε στο εξωτερικό.

Καμμία έκπληξη για όλα όσα είπε στην πατρίδα του ο Ισπανός ποδοσφαιριστής της Βέροιας Κάρλος Καμπαγέρο. Θα σταθώ στο ότι έπαιζε στην ομάδα όταν μετά τη Νίκη Βόλου αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ. Φοβερά πράγματα.

«Το ότι θα έπεφταν δυο ομάδες τους έκανε να εγκαταλείψουν το καράβι. Γι' αυτό έφυγαν ο Ερνάντεθ και ο Γκρανέρο. Κάποια στιγμή, μάλιστα, οι παίκτες σταμάτησαν να προπονούνται, και μερικοί συνάδελφοι δεν ερχόντουσαν στις προπονήσεις. Αυτό ήταν κάτι το σκανδαλώδες!».

Είπε ακόμα ο Καμπαγέρο: «Στο πρωτάθλημα της Ελλάδος υπάρχουν ουσιαστικά μόνον τέσσερις ομάδες. Οι βροχές κάνουν ακατάλληλα τα γήπεδα, χωρίς να υπάρχει η σχετική φροντίδα. Γενικά το επίπεδο οργάνωσης στην Ελλάδα είναι μια καταστροφή. Και δεν αναφέρομαι στην καθυστέρηση πληρωμών, αυτό είναι... παράδοση. Να σου χρωστάνε. Βλέπεις ότι όλα σχεδόν τα αφήνουν στην... καλή θέληση, μια τέτοια νοοτροπία σε επηρεάζει αρνητικά».

Τι είπε το παλληκάρι; Και βέβαια τα... «σχόλιά» του δεν χαρακτηρίζουν μόνον το τι συμβαίνει στην Βέροια. Αυτό, λοιπόν, που είπε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής, μ' άλλα λόγια, είναι ότι εγώ είμαι επαγγελματίας, ότι η Βέροια είναι μεν ανώνυμη εταιρεία, αλλά λειτουργεί όπως ένα καφενείο. Και ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν είναι επιχειρηματίας διότι δεν είχε χρόνο, με τις άλλες δουλειές του, να ασχοληθεί με την «επιχείρηση» της ΠΑΕ Βέροια.

Γνωστά πράγματα. Γι' αυτό σου λέω καμμία έκπληξη. Άσε τους ξένουνς να εντυπωσιάζονται με τον «ερασιτεχνισμό», που δεν είναι ερασιτεχνισμός, αλλά... ελληνισμός των Ελλήνων.

Διαβάστε ακόμα:

Τα γράφει όλα στις κάλτσες του ο Γιαννακόπουλος