ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

πηγή: Intime
 

Όταν πρότειναν το όνομα, το «μικρό» προπονητικό όνομα του Μάρκου Σύλβα στον Μαρινάκη ήταν επόμενο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να διαβάσει το βιογραφικό του Πορτογάλου τεχνικού. Που δεν ήταν τίποτε σαν ποδοσφαιριστής. Και ξεκίνησε στα 35 του σαν... Άρνεσεν. Σαν τεχνικός διευθυντής ομάδας Β' εθνικής, της Εστορίλ, που την περασμένη σαιζόν έπαιξε στο γιουρόπα με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό κάνει κάθε επιχειρηματίας πριν προσλάβει ένα στέλεχος. Πριν ρωτήσει ποιος είναι ο χαρακτήρας του υποψήφιου εξετάζει τις σπουδές του, τις εμπειρίες του, πού δούλεψε στο παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός κάνει πρωταθλητισμό. Και ο πρωταθλητισμός στην Ελλάδα του Ολυμπιακού επί Μαρινάκη έχει μια ιδιαιτερότητα. Είναι ο «μοναχικός» πρωταθλητισμός. Χωρίς αντίπαλο. Ένας πρωταθλητισμός που σε κοιμίζει. Σε ναρκώνει. Τελικά, είναι ένας πρωταθλητισμός που δεν είναι... πρωταθλητισμός, επειδή η ομάδα ανταγωνίζεται τον εαυτό της, όχι τους «αντιπάλους», και γι' αυτό πάντα βγαίνει χαμένη.

Ειδικά τη σαιζόν που τελείωσε, ο Ολυμπιακός και επί Μίτσελ και επί Περέιρα δεν τα κατάφερε να παίξει ένα ματς της προκοπής. Κι όμως το πήρε πάλι.

Γίνεται προπονητής στην Εστορίλ ο Σύλβα και βγάζει πρωταθλήτρια Β' εθνικής την ομαδούλα. Και στην Α'εθνική την φθάνει στην 5η θέση. Και την επόμενη σαιζόν στην 4η θέση. Και με την Σπόρτιγκ Λισαβώνος πιάνει 3η θέση και παίρνει το κύπελλο. Απολύθηκε, όμως.

Τι είναι εκείνο που «έχει» ο Μάρκος Σύλβας και τον τράβηξε τον Μαρινάκη; Πιθανόν ότι ο τρίτος Πορτογάλος προπονητής του Μαρινάκη δεν είναι βεντέτα. Και προβλέπεται να μην είναι «δύσκολος» στο να αποδεχθεί την «οικονομική» πολιτική του εφοπλιστή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη: Βάζελος ο Καρίγιο, όχι γάβρος!