ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟ «ΟΧΙ» ΜΑΡΙΝΑΚΗ

πηγή: Intime
 

Για τον Μελισσανίδη η ΑΕΚ είναι... ΑΕΚ, όχι με τα ίδια κυβικά του Πλατανιά και της Καλλονής, του Παναιτωλικού και της Βέροιας. Κατόπιν τούτου η ΑΕΚ ανάλογα με την εμπορικότητά της και βέβαια το ιστορικό της παρελθόν στο μεγάλο πρωτάθλημα, δικαιούται ποσοστό από τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όσα περίπου ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. «ΌΧΙ» λέει ο Μαρινάκης.

Σύμφωνα με τους τύπους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει δίκαιο. Η ΠΑΕ που προέρχεται από την Β' εθνική είναι υποχρεωμένη να μπει στην κεντρική διαχείριση των t.v. rights, άρα δεν μπορεί, όπως ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τα δικαιώματα σ' άλλο κανάλι. Θα συμβληθεί αναγκαστικά με το συνδρομητικό της Nova.

Από την άλλη, η ΑΕΚ σαν ομάδα Β' εθνικής στη σούπερ ληγκ θα πάρει τρεις με τέσσειρς φορές λιγώτερα λεφτά απ' όσα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Μιλάμε για εκατομμύρια. Για παράδειγμα στην ΑΕΚ αναλογεί ένα ποσό 1,5 εκ. ενώ στον Παναθηναϊκό 4,5 εκ. και 5,5 εκ. στον Ολυμπιακό, και ακόμα περισσότερο.

Αν ο Μαρινάκης δεν θεωρήσει περίπου ισότιμη την ΑΕΚ, τότε η ομάδα του Μελισσανίδη θα πάρει από τα λεφτά της Nova όσα η Κέρκυρα και ο Πανθρακικός. Το θέμα θα πάει σε ψηφοφορία, αλλά απαιτείται η ομοφωνία. Υπάρχουν ΠΑΕ που αναγνωρίζουν το δίκαιο της ΑΕΚ, όμως αυτό δεν λέει τίποτα όταν διαφωνεί έστω μόνον μια ΠΑΕ, αυτή του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμα:

Μπορεί να υπάρξει συμφωνία Μαρινάκη - Μελισσανίδη