ΕΜΑΘΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΤΣΑΧΕΙΛΙΔΗΣ

πηγή: Intime
 

Αφεντικό στη διαιτησία ανέλαβε ο Γιάννης Τσαχειλίδης, πρώην διαιτητής και με παρελθόν στη κεντρική επιτροπή διαιτησίας. Ο γιος του μακαρίτη Μανώλη Τσαχειλίδη, που οι νέοι δημοσιογράφοι τον ανέφεραν σαν «πρόεδρο του Ιωνικού».

Ο Μανώλης Τσαχειλίδης επί αειμνήστου Σταύρου Νταϊφά στον Ολυμπιακό ήταν ό, τι σήμερα είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο «έφορος» της ομάδας. Και με μεγάλη «ευαισθησία» στα θέματα διαιτησίας ο συμπαθής Μανώλης, κλασική, παραδοσιακή φιγούρα παλαιοκομματικού ποδοσφαιρικού παράγοντα.

Όπου πήγαινε να παίξει ο Ολυμπιακός από κοντά ο Τσαχειλίδης. Σε κάθε γήπεδο πίσω από την ομάδα ο Τσαχειλίδης. Κάποια στιγμή έκλεισε ο κύκλος του στον Ολυμπιακό. Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα, δεν χρειάζεται να λέμε πολλά, και επί Κόκκαλη έγινε παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Τσαχειλίδης. Τον πήρε στον Ιωνικό ο Νίκος Κανελλάκης, μακαρίτης κι αυτός. Και πάντα «τα θέματα διαιτησίας» ήταν η αδυναμία του Μανώλη. Τι θέλω να πω.

Ο Γιάννης Τσαχειλίδης δεν είναι παρθένα. Διαιτητής και ο ίδιος, διεθνής διαιτητής, στη συνέχεια και διαιτητοπατέρας, γνωρίζει πολύ καλά πόσο βρωμάει μπαρούτι ο χώρος. Που σημαίνει ότι καλά και έντιμα να κάνει τη δουλειά του, όχι μόνον δεν θα του πουν «μπράβο», απεναντίας όλο και κάποιοι θα τον βγάζουν «ακουσμένο».

Διαβάστε ακόμα:

Βαμένος γάβρος το νέο αφεντικό της διαιτησίας