ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

Η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν χρειάζεται την βοήθεια της εγκληματικής οργάνωσης στα όρια της σφαγής. Ό, τι λέει ο αποδυτηριάκιας. Να μιλήσουμε συγκεκριμένα.

Ο Ολυμπιακός ποιος διαφωνεί ότι δεν θα κτυπήσει το πρωτάθλημα. Ας υποθέσουμε ότι έχει προσβάσεις στην εγκληματική οργάνωση. Αν ενοχλεί το όνομα «Ολυμπιακός», ας χρησιμοποιήσουμε τον «Παναθηναϊκό», άλλωστε η κουβέντα «ακαδημαϊκή». Θεωρητικά μιλάμε. Πάντα.

Ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ. Έστω και μία απ' αυτές τις ομάδες στην πορεία του πρωταθλήματος η τράπουλα κάτσει έτσι που η ομάδα μπήκε σε τροχιά πρωταθλητισμού. Μ' αυτήν και με την άλλην αντίπαλο στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Λέω, λοιπόν. Επαναλαμβάνω. Η ομάδα με άκρες στο παρασκήνιο. Η ομάδα που «πλησιάζεται» από την εγκληματική οργάνωση. Ποια θα είναι η «βοήθεια», αν βεβαίως χρειαστεί η ομάδα; Να γίνει χειρουργείο στον αντίπαλο. Σε καμμία περίπτωση. Γιατί;

Μιλάμε για ομάδα άξια να κρατηθεί στην κορυφή. Ε, λοιπόν, μια τέτοια ομάδα δεν ζητάει περισσότερο από 5% στα παιχνίδια της μεσαίες και τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Αν το κοράκι παίξει 55-45 στην «μεγάλη» ομάδα φθάνει και περισσεύει να καθαρίσει το ματσάκι. Δεν είναι απαραίτητο το έγκλημα. Να δοθεί το ανύπαρκτο πέναλτυ.

Όχι τέτοια. Μια δεύτερη κίτρινη στον ίδιον παίκτη κάνει τη διαφορά. Αν τώρα, μια ομάδα που ξεκινάει να κάνει πρωταθλητισμό ή, η μετριότητα των αντιπάλων, των άλλων διεκδηκητών ευνοούν την προώθησή της στο κεφάλι της βαθμολογίας, κι αντί για να κερδίσει π.χ. τον Παναιτωλικό και τα Γιάννινα χρειάζεται αβάντα 60-40, τότε απλά δεν αξίζει το ρόλο της πρωταγωνίστριας.

Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση. Μιλάμε, δηλαδή, για τη διαιτησία. Μόνο για τη διαιτησία. Όποια ομάδα έχει τη διαιτησία είναι το αφεντικό, φανερά και «κρυφά».

Τελικά και μιλάμε για τον γενικό κανόνα, χωρίς να αγνοούμε τις εξαιρέσεις, καμμία ομάδα, ακόμα κι εκείνη που έχει μόνον αυτή την αίθουσα μαγειρίου της εγκληματικής οργάνωσης δεν χρειάζεται το χοντρό έγκλημα. Με τα πταίσματα κουτσά-στραβά θα πορευθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Διαβάστε ακόμα:

Δημοψήφισμα για την εγκληματική οργάνωση