Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ!

πηγή: Intime
 

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι στην άμυνα. Γνωστό. Πασίγνωστο. Πήραν το θηρίο τον Ταϋλαρίδη και έναν ακόμα σέντερ-μπακ, τον Ισπανό Σέρχιο Σάντσες στη θέση του Σίντελφεντ. Όποιος πει ότι κάλυψε το κενό είναι εκτός θέματος.

Ο Παναθηναϊκός τρώει εύκολα γκολ. Δυο χρόνια με προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου η ομάδα έχανε τα βήματά της στη βαθμολογία με αρνητικά αποτελέσματα που οφειλόντουσαν
στην κακή αμυντική λειτουργία. Όχι στα λάθη της αμυντικής γραμμής.

Έστω ότι ο Σάντζεθ, επειδή κοιμάται τα βράδυα με την μις Ισπανία να αποτελεί εγγύηση στο κέντρο της άμυνας. Δεν μπορεί να ζευγάρωσε με μια τόσο ερωτική γυναίκα και στο γήπεδο να κάνει γκέλες. Έλα!

Να μιλήσουμε σοβαρά. Ο Παναθηναϊκός έτρωγε τα τεμάχια όχι τόσο γιατί συλλαμβανόταν τρύπιος πίσω, όσο γιατί και η μεσαία γραμμή και η μπροστινή ήταν χαίρετε σαν αμυντική σκέψη, σαν αμυντική πρακτική.

Σταματάει τον αντίπαλο η άμυνα, αλλά αυτό δεν λέει κάτι, αν η πρώτη πάσα, αν η συνέχεια της φάσης δεν είναι υπό τον έλεγχο της ομάδας. Μην κάνουμε σεμινάριο. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας.

Με Εσιέν κι όχι, Σάντζεθ κι όχι, θα δούμε αν ο Παναθηναϊκός που πάντα παραμένει ομάδα εξουσίας, θα παίζει σωστά την άμυνα, όχι μονάχα από την αμυντική του γραμμή.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στις αδυναμίες του Ολυμπιακού