ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ GREXIT, ΕΙΝΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ!

 

Γλυτώσαμε, λέει, το grexit. Το λένε εκείνοι που δεν θέλουν να δουν την αλήθεια. Που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, δεν τις αναγνωρίζουν για το κατάντημα της Ελλάδος. Καμμία σημασία δεν έχει αν παραμείνεις ακόμα στην Ευρώπη, στο ενιαίο νόμισμα, όταν έχεις χρεοκοπήσει. Όταν δεν είσαι σε θέση να σηκώσεις κεφάλι. Όταν με τόσα δανεικά στην πλάτη σου δεν μπορείς να ρεφάρεις ούτε με τη βοήθεια της Παναγίας, λέει ο Άγγελος Αναστασιάδης. Όταν κυκλοφορείς πάντα σα μαγαζί ζημιογόνο.

Στο ποδόσφαιρο το είδαμε ξεκάθαρα, ότι η Ελλάδα αποδείχθηκε ανίκανη, πιο σωστά απροσάρμοστη να εξελιχθεί σε χώρα ευρωπαϊκή. Αν θέλουμε να μιλάμε πολιτικά. Εθνικά. Φυλετικά.

Χάρη και μόνο σε μια φουρνιά ποδοσφαιριστών η εθνική ομάδα έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη από καταβολής. Πήρε το Ευρω 2004 και μέχρι το 2014 είχε παρουσίες στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Όλα αυτά, όμως, δεν στάθηκαν αρκετά για να κάνει, επί της ουσίας, η Ελλάδα ένα βήμα παραπέρα. Ο αποκλεισμός της στο Ευρω 2016 στιγματίστηκε με τις ήττες από τα Νησιά Φερόε. Η ντροπή.

Επέστρεψε στα ίδια η Ελλάδα. Επειδή δεν ξέρει, δεν θέλει να έχει σχέση με τις έννοιες οργάνωση, πρόγραμμα, συνέπεια, δουλειά. Χθες έγινε η κλήρωση για τα προκριματικά του μουντιάλ 2018. Άτυχη στάθηκε η Ελλάδα! Έπεσε στον πιο εύκολο όμιλο.

Κινδυνεύει πάλι η Ελλάδα να διασυρθεί διεθνώς. Να αποκλειστεί από ομάδες που δεν έχουν θέση στο μουντιάλ! Και επειδή δεν υπάρχει κανένα πλάνο επανάκαμψης. Άσε να λένε ότι την πηδήξαμε με το τρίτο μνημόνιο, αυτοί που δεν ακούνε το τικ-τακ της ωρολογιακής βόμβας.

Διαβάστε ακόμα:

Τι είδε και δεν είπε στον Μαρκαριάν ο Σάντος