Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΣΕΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ 2-1

πηγή: Intime
 

Έσωσε ο Παναθηναϊκός, ο κακός και προβληματικός Παναθηναϊκός, την πρώτη παρτίδα με την Μπρυζ όταν αποβλήθηκε ο Σάντσες!!! Με δέκα παίκτες και την είσοδο στο δεύτερο ημίχρονο των Λαγού, Τριανταφυλλόπουλου ένας άλλος Παναθηναϊκός έκλεισε κάθε χαραμάδα στην άμυνα. Και πήρε τη νίκη 2-1 σ’ ένα ματς που θα μπορούσε άνετα να… ξεκινήσει με 2-0 υπέρ των Βέλγων.

Χωρίς τον Ισπανό σέντερ μπακ που είναι επικίνδυνος και καταστροφικός για την ομάδα του ο Γιαννάκης Αναστασίου υποχρεώθηκε να παίξει με τη σίγουρη και ανεγνωρισμένη αγωνιστική συνταγή που εφάρμοζε η εθνική ομάδα επί Ρεχάγκελ. Άμυνα ενεργητική, όχι παθητική, και ό,τι πάρουμε όταν βρούμε μπόσικο τον αντίπαλο, ο οποίος στο μεταξύ θα έχει σκυλιάσει, θα έχει εκνευριστεί επειδή απέναντι σε συμπαγή άμυνα δεν βρίσκει τρύπες ελεύθερες. Και πηγαίνει τζάμπα η υπεροχή του και η επιθετική του δραστηριότητα.

Το εύκολο είναι η αμυντική τακτική του Παναθηναϊκού όπως την είδαμε στο β’ μέρος. Το δύσκολο, στην πραγματικότητα αυτό που δεν μπορεί ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός, είναι να παίζει το πάνω-κάτω. Να κυνηγάει το γκολ χωρίς να εκτίθεται αμυντικά. Να είναι, δηλαδή, η ομάδα της κυριαρχίας, της πρωτοβουλίας, της εξουσίας. Δεν διαθέτει τέτοιους παίκτες ο Παναθηναϊκός για να σιγουρεύει το αποτέλεσμα όπως μία ομάδα που βγαίνει στο γήπεδο για να έχει αυτή τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι.

Από το φιλικό με την Ουντινέζε ο Παναθηναϊκός ψαχνότανε πως θα καθαρίσει με την άμυνά του εν’ όψει Μπρυζ. Έγινε το 0-1 εύκολα, και θα γινότανε το 0-2 αν δεν χανόταν άλλη μια ευκαιρία μέσα από την περιοχή. Άγνωστοι παίκτες που όπως λέει ο Αλέφαντος ξέρουν μπαλιτσα, έκαναν ό,τι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο. Γιατί; Επειδή ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξει έτσι που δεν μπορεί. Και δίνει δικαιώματα στον αντίπαλο.

Διαβάστε ακόμα:

Τα μπινελίκια του Αναστασίου στο ημίχρονο γύρισαν το ματς