ΤΖΙΜΠΟΥΡ Η, ΑΡΑΒΙΔΗΣ, ΒΑΡΓΚΑΣ Η, ΜΠΟΥΟΝΑΝΟΤΕ, ΔΕΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!

πηγή: Intime
 

Δεν το συζητάμε ότι η ΑΕΚ είναι πλήρης. Κι όχι μόνον αυτό. Έχει πλέον παικτικό υλικό επιπέδου για πρωταθλητισμό διαρκείας, όχι για κάποιους μήνες. Δεν φθάνει αυτό!

Εκτός ποδοσφαιρικής λογικής είναι ότι μια ομάδα θα πιάσει σίγουρα τα λεφτά της επειδή διαθέτει τους κατάλληλους παίκτες σ' όλες τις θέσεις. Επειδή ο προπονητής έχει την πολυτέλεια των εναλλακτικών. Δεν φθάνει αυτό!

Για να παράγει παιχνίδι δημιουργικό και απαιτήσεων, για να πιάνει τους αγωνιστικούς στόχους της μια ομάδα πρέπει να είναι... ομάδα. Που σημαίνει ότι η ενδεκάδα δεν χρειάζεται 11 καλούς παίκτες, αλλά 11 διαφορετικούς ρόλους που θα τους «παίζουν» οι επιλεγμένοι από τον προπονητή.

Τζιμπούρ ή, Αραβίδη, στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, το πρώτο ερώτημα. Να καταλήξει ο Δέλλας. Και οι δύο δεν έχουν θέση μαζύ στην ενδεκάδα. Εκτός κι αν η ομάδα παίζει με δύο μπροστινούς-μπροστινούς.

Το ίδιο... δίλημμα και για τους Βάργκας και Μπουανανότε. Ένας από τους δύο.

Η προετοιμασία έχει τελείωσει. Οι... δοκιμές και οι πειραματισμοί δεν μπορούν να συνεχίσουν. Η ομάδα να αποκτήσει «σχήμα». Έναν κορμό που θα τον υπηρετούν αυτοί ή, εκείνοι. Ναι, στις αλλαγές. Όχι παίκτες ενός ρόλου σε διαφορετικό... ρόλο.

Διαβάστε ακόμα:

Δήλωση πωταθλητισμού από την ΑΕΚ