ΝΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΚΙ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

πηγή: Intime
 

Δεν το ήξερα. Ότι ο Θεοδωρίδης είναι ο άγιος Σάββας του Ολυμπιακού. Όχι, ακριβώς. Είναι ακόμα ο μητροπολίτης της ομάδας και θέλει να αγιάσει, να γίνει άγιος.

Γιατί, δηλαδή, η κάθε θρησκεία να διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ από άγιους, όσιους και μάρτυρες κι όχι μια ποδοσφαιρική ομάδα! Για τους φανατικούς οπαδούς μιας ομάδας, όπως τους γάβρους, ο Ολυμπιακός είναι θρησκεία.

Έτσι, λοιπόν, μ' αυτό το πνεύμα, ο Σάββας Θεοδωρίδης όταν είδε ότι δεν γέμισε το Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού, με τον Πανιώνιο, έκανε έκκληση στο ολυμπιακό ποίμνιο. «Ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο» είπε ο άγιος Σάββας.

Να μιλήσουμε σοβαρά. Ο κόσμος κάθε ομάδας, όχι μονάχα του Ολυμπιακού, δεν έχει καμμία υποχρέωση να πάει στο γήπεδο. Δεν ισχύει το «πρέπει». Ακόμα κι αν θα μοίραζαν κεριά τζάμπα.

Ο κόσμος, ο κάθε κόσμος της κάθε ομάδας, την αγαπάει την ομάδα του. Όχι επειδή πρέπει, όχι επειδή τον καλεί το... καθήκον. Αυτά είναι νοσηρά πράγματα. Γουστάρει ο κόσμος να αγαπάει την ομαδάρα του. Χωρίς να τον παρακαλάει κανένας, να τον πιέζει, να τον εκβιάζει.

Άμα κάνει κέφι ο κόσμος θα πάει στο γήπεδο. Άμα δεν κάνει κέφι ή, γιατί έχει άλλα προβλήματα, δεν θα του πει κανείς τι να κάνει. Νομίζω.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτό που έκανε ο Σύλβα δεν γίνεται