ΗΤΤΑ 73-71, ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙΔΙ

πηγή: Intime
 

Το ντέρμπυ παίχθηκε στον πόντο, μπροστά η Ισπανία στο σκορ, πίσω η Ισπανία. Μπροστά η Ελλάδα, πίσω η Ελλάδα. Και από τα κερδισμένα φάουλ οι ελεύθερες βολές των αντιπάλων μας όλες πέρασαν από δακτυλίδι, τέτοια ευστοχία. Όλα μέσα. Έκπληξη να χανόταν από τους Ισπανούς μια βολή. Από την άλλη, στις στημένες φάσεις, που λέμε στο ποδόσφαιρο, οι Έλληνες δεν έβρισκαν καλάθι.

Εγώ λέω ότι όχι απλά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Στο πιστολίδι, δηλαδή, όπου οι Ισπανοί ήταν πολύ αποτελεσματικοί. Η επιτυχία στο σημάδι φανερώνει την θετική ψυχολογία των παικτών. Πολύ καλή των αντιπάλων, προβληματική σε διαστήματα, η ψυχολογία της εθνικής ομάδος. Γι’ αυτό τα πολλά λάθη. Γι’ αυτό η απουσία οργάνωσης στην επίθεση. Γι’ αυτό και η αρνητική είσπραξη σε φάουλ κάτω από το αντίπαλο καλάθι.

«Σεναριακό» στα τελειώματά του το ντέρμπυ. Θρίλερ σκέτο. Παιχνίδι με το χρόνο, με τα δευτερόλεπτα, στην κόψη του ξυραφιού. Εξέλιξη κινηματογραφική. Τελικά και δίκαια η Ισπανία προκρίθηκε στους 4 του Ευρωμπάσκετ με 73-71. Παράλειψη θα ήταν να αγνοήσει κανείς το μερίδιο νίκης που ανήκει σε αυτόν τον παικταρά, τον Pau Gasol. Ιστορική φυσιογνωμία.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ρισβάνης την είπε στον Αλαφούζο