ΤΑ 89 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ 402 ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ

πηγή: Intime
 

Όπως και να το κάνεις έχει τη γοητεία του ένα παιχνίδι τσάμπιονς ληγκ με ελληνική ομάδα στο γήπεδο. Πολύ περισσότερο όταν ο πρωταθλητής αντιμετωπίζει μια Άρσεναλ, όχι κάποιο τσουρούκι από κάποια Δανία, Νορβηγία, Ιρλανδία, που κατά λάθος βρέθηκε στους ομίλους.

Άρσεναλ. Πρώτα στέκεσαι στο όνομα. Βαρύ πράμα. Και λονδρέζικο. Σε δεύτερο και τρίτο πλάνο θα δεις ότι θα παίξει μ' αυτούς κι εκείνους τους ποδοσφαιριστές. Άρσεναλ είναι. Ούτε θα πεις κάτι για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό επειδή θα απουσιάζει αυτός κι εκείνος ο ποδοσφαιριστής από τους «κανονιέρηδες».

Είπαμε. Άρσεναλ είναι αυτή. Η Ιστορία της και οι τίτλοι της, οι επιτυχίες της στην Αγγλία κι έξω από το νησί, αποτελούν επένδυση. Στο όνομα της επένδυση. Στη φανέλλα της. Διαχρονική επένδυση.

Επειδή, όμως, μιλάμε για ποδόσφαιρο κάποια πράγματα, κάποιες συγκεκριμένες και χειροπιαστές διαφορές ανάμεσα σε δύο ομάδες, μερικές φορές και δεν φαίνονται στο γήπεδο. Και δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Είπαμε. Είναι η φύση του ποδοσφαίρου. Το καρπούζι στη σέντρα και τα μαχαίρια είναι δύο, ένα ο κάθε αντίπαλος.

Θα κοντραριστούν τα 400 εκατομμύρια της Άρσεναλ με τα 90 του Ολυμπιακού. Διαφορά χαώδης. Σα να παίζει το σούπερμάρκετ με ένα μινιμάρκετ. Το σούπερ θα καταπιεί το μίνι. Αμ, δε!

Σύμφωνα με τον «επίσημο» πίνακα που δείχνει την εμπορική αξία κάθε ποδοσφαιρικής επιχείρησης, δηλαδή κάθε ΠΑΕ, η Άρσεναλ είναι η 7η στον κόσμο, δηλαδή στην Ευρώπη. Με 402 εκ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 59η θέση με 89 εκ. ευρώ. Και λοιπόν;

Εντάξει, δεν ισοπεδώνουμε κάποια δεδομένα που εκφράζουν άλλωστε μια διαφορετική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Η μεν Άρσεναλ ανταγωνίζεται στο αγγλικό πρωτάθλημα, δηλαδή σε αγορά που εμπορικά διαφέρει με εκείνη του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο η ημέρα με τη νύχτα. Είναι σίγουρο ότι στο γήπεδο δεν πρόκειται να δούμε τη διαφορά που χωρίζει το 402 με το 89, το 7 από το 59.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΕΚ στην κόψη του ξυραφιού