ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΑ...

πηγή: Intime
 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Ο Μόρας ξεμωράθηκε. Εχει γίνει 34 και τον παίρνουν πιο εύκολα τα ζουμιά από ένα πιτσιρικά που αισθάνεται ότι μπορεί να πιάσει την πέτρα να τη στύψει, το πρώτο τεφαρίκι της παραλιακής να το πηδήξει και να φορέσει το εθνόσημο για τη μόστρα.

Πού πας ωρέ Μόρα; Ποιος είσαι; Οχι ο Καραγκούνης ή Κατσουράνης για να ασχοληθούμε μαζί σου. Εφτασες τα τελειώματα της καριέρας σου και κανείς δεν αναγνωρίζει τη φωνή σου. Μέχρι που νομίζαμε ότι είσαι μουγγός. Κι άξαφνα, ο Μόρας μίλησε. Το πανελλήνιο ποδοσφαιρικό σύμπαν αντελήφθη ότι υπάρχει κι εναλλακτική ποδοσφαιρική πρόταση από την κλάψα του Πυργιώτη και την πονηράδα του Πατρινού. Τι έκπληξη! Η κοινή γνώμη εσυνταράχθη. Τα σόσιαλ μίντια συγκλονίστηκαν!

Ο Βαγγέλης ο Μόρας είναι η άλλη φωνή. Αυτή της σιωπηλής μειοψηφίας που θα μπορούσε όταν οι καταστάσεις το ευνοήσουν να βγάλει κυβέρνηση. Το είχε τονίσει σε ομιλία του και ο Ρίτσαρντ Νίξον, ένα χρόνο πριν τον τσακώσουν τα τζιμάνια της Γουάσινγκτον Ποστ να εμπλέκεται εκ του μακρόθεν στη διάρρηξη των γραφείων των δημοκρατικών στο ξενοδοχείο Γουότεργκέϊτ. Βλέπετε εκεί που πήγαν να κουκουλώσουν την υπόθεση, το «βαθύ λαρύγγι» μίλησε και τι είπε; «Ο μεγάλος προσπαθεί να κάνει τη δουλειά αβαβά».

Ετσι που λες, αγαπητέ μου. Οι μεγάλοι παιχταράδες δεν σεβαστήκανε τίποτα. Ούτε το ψωμάκι που τους έδωσε η εθνική εδώ και κάμποσα χρόνια, ούτε τους συναδέλφους τους που το βλέπανε αλλιώς. Το είπε ο Ευάγγελος ο Μόρας, που μέχρι τώρα στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Τα κράταγε μέσα του το παλληκάρι κι έπρεπε να τα ξεράσει. Γιατί δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα; Ο λόγος πάντα είναι απλούστερος από εκεί που τρέχει το μυαλό σου.

Σε αυτή την αποστολή δεν συμμετέχουν ο Μανωλάς και ο Κυριάκος ο Παπαδόπουλος. Ετσι ο Μόρας θα βρεθεί στην 11άδα και του δόθηκε η δυνατότητα ταυτοχρόνως να μιλήσει στην πρες κόφερανς. Ποτέ δεν βάζεις να μιλήσει στην επίσημη συνέντευξη Τύπου κάποιον που δεν θα αγωνιστεί την επομένη, με εξαίρεση τον Νεϊμάρ, τον Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μαραντόνα, τον Πελέ και τον Κωστα Κατσουράνη.

Να σημειώσω για να μην το ξεχάσω. Οι δημοσιογράφοι κατά βάση ρωτάνε (λέμε τώρα) αυτούς που βρίσκουν πρόχειρους κι όσους δίνουν με δική τους πρωτοβουλία οι ομάδες. Σε συντριπτικό ποσοστό δεν βάζουν το (όποιο) μυαλό τους να δουλέψει. Να σκεφτούν ποιος θα μπορούσε να ενδιαφέρει τον κόσμο. Ποιος θα μπορούσε να πει ουσιαστικά πράγματα. Στο κωλόφαρδο, λοιπόν, τους έκατσε ο Μόρας.

Αυτά που είπε, μπορεί να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον κι από το ίδιο το ματς της Ελλάδας με την Β. Ιρλανδία. Από την άλλη θα πεις, μην κρύβεσαι, το ξέρω πως θα το πεις... Ελα, μωρέ με τον Μόρα. Στο φινάλε την ώρα που παίζει η εθνική έχει Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο μπάσκετ. Ποιος ασχολείται τώρα με την εθνική...

Διαβάστε ακόμα:

Αλλο το πουλί του Κασάμι