ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

πηγή: Intime
 

Ήταν η έκφραση του πάθους και της αφοσίωσης στην ομάδα. Της μεγάλης, της απέραντης αγάπης για τον Άρη. Ο άνθρωπος που «ζούσε» στο γήπεδο, που το λέγανε Χαριλάου, από το όνομα της συνοικίας. Που κι αυτή πήρε το όνομα από τον επιχειρηματία Χαρίλαο.

Σα σήμερα, 4 Νοεμβρίου το 1951 έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου, με χωρητικότητα 10.000 θέσεων. Σα σήμερα, 4 Νοεμβρίου το 1988 σε ηλικία 72 χρονών έσβησε το αξιοσέβαστο όνομα Κλεάνθης Βικελίδης. Η τιμή ανήκει στον Άρη που έδωσε το όνομα του γηπέδου στον άνθρωπο που περισσότερο από κάθε άλλον τίμησε την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Αρχές δεκαετίας ‘50 προπονητής στα τσικό του Άρεως ο Κλεάνθης Βικελίδης. Τρεις ομάδες, οι μικροί μικροί, οι μεσαίοι, οι μεγάλοι μικροί, ανάλογα με την ηλικία. Είχε το χάρισμα! Να «βλέπει» στους πιτσιρικάδες τα φανερά και τα απόκρυφα προσόντα τους. «Έδωσε» πολλούς παίκτες στον Άρη ο Κλεάνθης Βικελίδης, που είχε 8 αδέλφια, από τα οποία τα 5 ήταν αθλητές του Άρεως. Οι δύο, Κώστας και Νικηφόρος συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα!

Το γήπεδο Χαριλάου ήταν το σπίτι του Βικελίδη. Ποδοσφαιριστής, προπονητής και οπαδός της ομάδας. Η ψυχή του Άρεως, με μια κουβέντα. Ακόμα και στις προπονήσεις πήγαινε, μέχρι την ημέρα που σωριάστηκε έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Μακεδονία, στο κέντρο της πόλης. Ήταν αγαπητός, όχι απλά αποδεκτός και από τις ομάδες της Αθήνας.

Απλά αναφέρω, για την Ιστορία, ότι ο Κλεάνθης Βικελίδης, ό,τι πιο αρειανό στην πορεία της ομάδας, έκανε προπονητής και στην Μικτή Μακεδονίας, στον ΠΑΟΚ, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Πιερικό, τη Νίκη Βόλου.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο γκολ του αιώνα; Η κούρσα της αιωνιότητας