ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΝΤΥΝΑΜΟ

πηγή: Intime
 

Ομαδίτσα η Ντυναμό Ζάγκρεμπ. Ομαδάρα ο Ολυμπιακός. Να, όμως, που στο ποδόσφαιρο σε κάποιες περιπτώσεις οι διαφορές ανάμεσα σε δύο αντιπάλους δεν φαίνονται στο παιχνίδι. Όπως συνέβη χθες στο Καραϊσκάκη. Γιατί;

Η Ντυναμό που αγωνιστικά μειονεκτεί του Ολυμπιακού έφθασε να προηγηθεί. Γιατί; Επειδή το ματς ήταν κρίσιμο, πιο κρίσιμο κυρίως για τον Ολυμπιακό. Κάποια πράγματα ανεξέλεγκτα και ασυνείδητα επενεργούν σε συμπεριφορές ομαδικές.

Η ομάδα της Κροατίας έπαιζε ελεύθερα, χωρίς βαρειές σκέψεις, από τη μία και από την άλλη ο Ολυμπιακός, που ήθελε οπωσδήποτε το τρίποντο αγωνιζότανε υπό πίεση ψυχολογική. Ολοφάνερο. Γι' αυτό του έλειπε το πάθος, γι' αυτό δεν έβαλε δύναμη και ένταση στο παιχνίδι.

Ήταν πράγματι κακός, όχι τόσο κακός, σίγουρα αυτός που περιμέναμε Ολυμπιακός. Μ' έναν Φορτούνη, μάλιστα, που έπαιρνε πρωτοβουλίες και αστοχούσε.

Λάθος να πεις ότι ο Πάρντο έδωσε τη λύση με τα δύο γκολ. Όχι, κύριε. Αυτή είναι κριτική καφενείου. Ο Πάρντο, ο κάθε Πάρντο, δεν είναι σωτήρας, ούτε από μηχανής θεός. Είναι ένας από τους ένδεκα. Ο Ολυμπιακός με τον Πάρντο καθάρισε το ματς. Όχι ο Πάρντο για πάρτη του Ολυμπιακού.

Ακριβώς σε μια «κακή» του ημέρα ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι ομάδα! Συγκροτημένη και πλήρης ομάδα. Επιμένω. Η επιτυχία του πρωταθλητή είναι ο Πάρντο και ο κάθε Πάρντο δεν μπήκε στον αγώνα σαν ένα «ξένο» κομμάτι, αλλά σα μέλος οργανικό ενός συνόλου. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έκανε την ανατροπή με παίκτη που μπήκε στον αγώνα μετά την ώρα κι όχι ότι ο Κολομβιανός χάρισε τη νίκη στον «τυχερό» Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμα:

Καλύτερα να μην προκριθεί ο Ολυμπιακός