Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΑΕΚ

πηγή: Intime
 

Εγώ θα σου πω ότι από μια άλλη ματιά η ήττα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τον Αστέρα είναι οφέλιμη. Κάποιες φορές οι αποτυχίες βοηθάνε περισσότερο απ' όσο οι επιτυχίες, οι διακρίσεις, οι νίκες. Που πιθανόν να τυφλώνουν, να μην εκφράζουν πραγματικότητα.

Να γίνουμε συγκεκριμένοι. Μετά από 10 αγώνες στο πρωτάθλημα εύκολο είναι να πεις ότι η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες. Όχι, όμως, αυτούς που χρειάζεται η ΑΕΚ. Η γύμνια της ομάδας φάνηκε όταν έμεινε με δέκα παίκτες και ο Αστέρας μπορούσε κάτι περισσότερο από το 1-0.

Να ξέρουμε τι λέμε. Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα συμμετοχής, είναι ομάδα πρωταθλητισμού. Να πρωταγωνιστεί, να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Ε, τέτοιο στόχο η ΑΕΚ δεν μπορεί να τον πλησιάσει στα σίγουρα με τους παίκτες στο ρόστερ της σήμερα.

Μετά το ένα τρίτο του πρωταθλήματος, τις δέκα αγωνιστικές η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω 5 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Άσε τον Ολυμπιακό, που προηγείται, είναι εκτός συναγωνισμού. Η ΑΕΚ με το υλικό που έχει είναι σε θέση να κτυπήσει δεύτερη θέση. Να ξεπεράσει ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ, όμως, επειδή είναι ΑΕΚ δεν της είναι αρκετή η δεύτερη θέση, ούτε η παρουσία στα play-off. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί να ανεβάσει η ΑΕΚ τα στάνταρ στην ποιότητα του ρόστερ, που σημαίνει κόστος απαγορευτικό την πρώτη κιόλας σαιζόν της επιστροφής της στο μεγάλο πρωτάθλημα.

Δύο είναι οι στοχεύσεις στην ΑΕΚ, στρατηγικά. Να ενισχυθεί, όχι απλά να καλύψει τα «κενά» της, αλλά και να προλάβει την απογοήτευση του κόσμου της.

Διαβάστε ακόμα:

Χάθηκε το dna πρωταθλητισμού από ΠΑΟ και ΑΕΚ;