ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ «ΙΣΤΟΡΙΚΗ» ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

πηγή: Intime
 

Η κατάντια της κατάντιας είναι να χάνει η Ελλάδα και από το Λουξεμβούργο. Και το αποτέλεσμα αυτό, η ήττα, να είναι αναμενόμενο. Έστω, να μην είναι έκπληξη. Και γιατί να προκαλεί θλίψη και απογοήτευση μια ακόμα αποτυχία της εθνικής με ανύπαρκτο αντίπαλο, όταν η ομάδα έχει ήδη δύο πρόσφατες νίλες από τα Νησιά Φερόε.

Όταν από το 1970 το ποδόσφαιρο λόγω τηλεόρασης μπήκε στη καθημερινότητα των Ελλήνων, είχαν… επισημανθεί δύο ομαδίτσες σαν οι πιο αδύναμες της Ευρώπης. Το Λουξεμβούργο και η Μάλτα. Δύο μικρές χώρες ποδοσφαιρικά ασήμαντες που επέμεναν να συμμετέχουν πάντα στις προκριματικές φάσεις των διεθνών διοργανώσεων παρ’ ό,τι ο κάθε αντίπαλος τους φόρτωνε γκολ.

Τίποτα δεν άλλαξε με τα χρόνια. Αν ποτέ προκριθούν στο Ευρώ και στο μουντιάλ η Μάλτα και το Λουξεμβούργο, τότε αυτό θα σημάνει το τέλος του ποδοσφαίρου. Το τέλος του εμπορικού ποδοσφαίρου.

Έχασε, λοιπόν, με 1-0 η εθνική και από το Λουξεμβούργο. Φιλικό ματσάκι. Άσχετο. Η ήττα είναι ήττα. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι σωστά ο νέος προπονητής Σκίμπε ξεκίνησε με εύκολο αντίπαλο. Νόμος. Κάθε αρχή γίνεται στο χαλαρό. Μόνο με αντίπαλο πολύ πιο κάτω από τα κυβικά σου βλέπεις αυτά που θέλεις να διορθώσεις. Και στην πορεία ζορίζεις τη δουλειά σου.

Διαβάστε ακόμα:

Μπενζεμά, λαμόγιο με ψυχή πουστράκου