ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΡΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΤΩΡΑ!!!

πηγή: Intime
 

Εκατοντάδες αιώνες έκανε ο άνθρωπος για να κατέβει από τα δέντρα. Να βγει από τα σπήλαια. Μην είμαστε άδικοι. Οι κάφροι των ελληνικών γηπέδων για να μεταλλαχθούν σε ανθρώπους θέλουν όσο να ‘ναι κάποιους αιώνες ακόμα. Το ίδιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο προκειμένου να ενταχθεί κανονικά στην ελληνική κοινωνία.

Αυτοί οι ασήμαντοι, οι αξιολύπητοι αυτές οι κωμικές όσο και κακότεχνες καρικατούρες ανθρώπινων όντων, αυτά τα σκέτα τίποτα είναι που κυριαρχούν στον εγχώριο κόσμο του ποδοσφαίρου. Ναι. Αυτοί αποφασίζουν αν θα γίνει ένα ντέρμπυ. Αν θα τελειώσει χωρίς έκτροπα.

Αρκετά «επενδύσαμε» στο δήθεν «ιδεολόγο» φίλαθλο που ταυτοποίησε τα σύμβολα της ομαδάρας του με ελληνισμό, βυζάντιο, Μικρασιατική Καταστροφή, Μακεδονομάχους, αντίσταση στη γερμανική κατοχή, χούντα, με ό,τι θες ροκ μούρλια, όλο το λούμπεν προτελαριάτο του οπαδισμού.

Δεν είναι τυχαία αυτά που φάγαμε στη μάπα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στο ντέρμπυ Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού που δεν έγινε. Ούτε ένα μεμονωμένο επεισόδιο μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτοί που το παίζουν κυβέρνηση ας σταματήσουν τη μπουρδολογία. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Να διακοπεί το πρωτάθλημα. Να κατεβάσουν τα ρολά. Δεν πάει άλλο.

Η Ελλάδα της πολιτικής και όχι απλά του ποδοσφαίρου δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την αλητεία των γηπέδων. Βεβαίως είναι ήττα, είναι συντριβή του κράτους να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση, να καταργήσει το πρωτάθλημα μέχρι νεοτέρας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Παππάς εξομολόγησε και ξόρκισε το ντέρμπυ!