ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΥΠΕΡ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

πηγή: Intime
 

Ανύπαρκτο πέναλτυ έδωσε σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης ο διαιτητής και το 0-0 των 71 λεπτών ο Ολυμπιακός το έκανε 1-0. Το κοράκι άνοιξε τις πύλες του κάστρου και μπήκε ο εχθρός μπαμπέσικα και νίκησε τους πολιορκημένους.

Σε ρωτάω. Γυψωμένος ήταν ο διαιτητής; Τον είχε «δει» ιδιαιτέρως, μια νύχτα με φεγγάρι άνθρωπος του Ολυμπιακού, ρωτάω. Του είχαν δώσει χαρτζηλίκι, μια υπόσχεση ίσως για ένα δώρο.

Δεν το συζητάμε ότι ο διαιτητής διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Επειδή με δική του απόφαση άνοιξε το σκορ. Και η ενοχή του διαιτητή φάνηκε στο ανύπαρκτο πέναλτυ που έδωσε υπέρ του Αστέρα. Μια απόφαση με κίνητρο ένα συναίσθημα να... μειώσει το μέγεθος του εγκλήματός του.

Με αφορμή τη διαιτησία στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Αστέρας, μια κουβέντα είναι αρκετή. Δεν φταίνε τα κοράκια. Όχι μόνον αυτοί. Είναι το γαμημένο σκηνικό που παίζει στην Ελλάδα. Όλοι ψάχνουν την άκρη με τον ισχυρό της πιάτσας. Κι όταν λέμε όλοι δεν μιλάμε μόνον για τους σφυρικτράκηδες. Και δημοσιογράφοι, και πρόεδροι ΠΑΕ, και διάφοροι παρατρεχάμενοι και σουλατσαδόροι.

Ειδικά ο διαιτητής νοιώθει μια ανασφάλεια. Ανά πάσα στιγμή απειλείται να τον καθαρίσουν. Άρα, θα κάνει τα κέφια του ισχυρού και χωρίς να του πει κανείς κάτι στο αυτί. Δεν είναι μαλάκας ο διαιτητής να μην καταλαβαίνει το προσωπικό του συμφέρον. Πώς, δηλαδή, θα προστατεύει τη θέση του στη λίστα.

Πέρασαν 70 λεπτά και ο Ολυμπιακός είναι στο 0-0. Γιατί να μη σκεφθεί ο φουκαράς ο διαιτητής ότι αν δεν αβαντάρω τον ισχυρό μήπως μου γίνει δύσκολη η ζωή; Ο Μαρινάκης δεν λέει ο ίδιος ότι εγώ γαμώ και δέρνω στο παρασκήνιο. Ο Αλαφούζος λέει ότι ο Ολυμπιακός ευνοείται και όλοι οι άλλοι αδικούνται. Ο Αλαφούζος, δηλαδή, «λέει» στα κοράκια ότι ο ισχυρός δεν είμαι εγώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο στημένος καθηγητής διαιτησίας Βαρούχας