ΤΟ ΞΕΥΤΥΛΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

πηγή: Intime
 

Όσοι λένε ότι πολεμάνε τη διαφθορά στο πρωτάθλημα είναι Καραγκιόζηδες. Όπως το λέω. Σκέτοι Καραγκιόζηδες. Και αν τους πάρεις στα σοβαρά θα πεις ότι στην πραγματικότητα όλοι αυτοί οι επαγγελματίες κατήγοροι στο όνομα της κάθαρσης και της εξυγίανσης βγάζουν μεροκάματο από το δεδομένο αμαρτωλό πρωτάθλημα.

Αλήθεια, τι θαρρούν πως προσφέρουν όλοι αυτοί, πολιτικοί, πρόεδροι ομάδων και δημοσιογράφοι που έχουν βρει το κόλπο να πουλάνε υγεία και καθαρότητα; Μιλάμε για μηδενικά. Για απατεώνες. Για άχρηστους, αφού το παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο συνεχίζει να παίζει τη μπάλλα του.

Μην πούμε το άλλο, το σουρεαλιστικό. Άτομα που έχουν τιμωρηθεί για λαμογιές, για εγκλήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, το παίζουν εισαγγελείς. Βγαίνουν από τη φυλακή και παίζουν κι αυτοί το ρόλο του σταυροφόρου, του προστάτη της ηθικής στο πρωτάθλημα.

Αμάν, πια! Κάθε μέρα καταγγελίες. Κάθε μέρα αστυνομικό ρεπορτάζ στο ποδόσφαιρο και στη διαιτησία. Και το αποτέλεσμα; Διασυρμός κάθε έννοιας στην προσπάθεια καταπολέμησης της βίας, όλα αυτά που τα έχουν σαχλαμαροποιήσει.

Η κάθαρση δεν είναι μια υπόθεση μπαλκονιού. Να λέμε, να παίζουμε με τα λόγια απευθυνόμενοι σε πονεμένους οπαδούς. Σε εκείνους τους οπαδούς που όλα είναι πούστικα όταν η ομαδάρα τους χάνει το πρωτάθλημα. Κι όταν το παίρνει όλα είναι πεντακάθαρα. Ή, στα παπάρια μας αν είναι όλα βρώμικα, αρκεί να παίρνουμε εμείς το πρωτάθλημα.

Επί της ουσίας. Κανένας Μαρινάκης και κανένας Αλαφούζος δεν θα εξυγιάνει το πρωτάθλημα. Τι θα μας πουν οι δύο κύριοι, και οι άλλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ; Όχι, βέβαια, ότι θέλουν σημαδεμένο πρωτάθλημα. Με τη δική τους διαιτησία. Ούτε βγαίνει τίποτα, ούτε βγήκε ποτέ τίποτα επειδή ο ένας κατηγορεί τον άλλον.

Είπαμε. Ένα πρωτάθλημα δυνατό και εμπορικό, καθαρό και υγιές, επαναλαμβάνω, ότι δεν είναι υπόθεση των ΠΑΕ. Το έργο πέφτει στην ευθύνη του κράτους. Τι, όμως, να περιμένεις από ένα κωλοχανείο; Τίποτα εκτός από το να πολεμάνε με τα λόγια, με τα σάλια οι κρατικοί λειτουργοί για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Γελοία και επικίνδυνα άτομα. Μια συνωμοσία απροκάλυπτη για όσους βλέπουν. Με τη συμμετοχή των ΜΜΕ και των αδικημένων ΠΑΕ.

Καθαρό πρωτάθλημα δεν στήνεις εάν πρώτα δεν αναγνωρίσεις τις αιτίες που παίζεται λαμογιάρικα. Και οι ευθύνες γι' αυτό δεν αφορούν πρόσωπα. Σήμερα Μαρινάκης, χθες Κόκκαλης, προχθές Βαρδινογιάννης. Ακόμα κι αν είναι ένοχοι όλοι, χθεσινοί και αυριανοί, δεν φταίνε αυτοί. Δεν βγαίνει τίποτα, δηλαδή, αν τους κλείσεις φυλακή.

Ο υφυπουργός αθλητισμού σήμερα. Αστείος. Της πλάκας. Αν δεν γελάει ο κόσμος μ' αυτά που λέει, υπάρχει πρόβλημα. Τι περίμενες απ' αυτόν;

Ναι, αυτός, ο υφυπουργός μπορεί να τα κάνει όλα. Όχι η ΕΠΟ, όχι η σούπερ ληγκ. Τι, λοιπόν, θα μπορούσε να αλλάξει ο Κοντονής Σταύρος. Μαλακισμένη ερώτηση. Την βάζεις στο τραπέζι την ερώτηση μόνον σ' αυτόν που ενδιαφέρεται να βοηθήσει το κράτος. Να βιομηχανοποιήσει το ποδόσφαιρο. Να μετατρέψει το πρωτάθλημα σε επιχειρηματικό μέγεθος.

Βεβαίως ένα μπίζνες ποδόσφαιρο, όχι λαδιάρικο, θα βοηθήσει την εθνική οικονομία. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει τουλάχιστον ο κάθε πίτουρας πολιτικά Κοντονής, να ξέρει με σχέδιο πως να δράσει. Όχι μόνον λεζάντα στις φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Κοντονής τα ξέρει όλα, λέει ο Κούγιας