ΠΟΣΟ ΖΥΓΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

πηγή: Intime
 

Μιλάμε σοβαρά, να μην κάνουμε καφενείο. Δεν λέω, καλό και φιλοσοφημένο πράμα η συζήτηση στο καφενείο, δεν την απορρίπτω. Για χαβαλέ, όμως. Για να περνάει η ώρα. Όχι για να πας μπροστά.

Είσαι της πλάκας μια ζωή όταν σήμερα το βλέπεις έτσι κι αύριο, την επόμενη κιόλας, το βλέπεις διαφορετικά. Σήμερα πάμε να σχίσουμε στο τσάμπιονς ληγκ και, μετά την τριάρα από την Άρσεναλ, πάμε να σηκώσουμε το γιουρόπα ληγκ.

Φοβερά πράγματα. Οργιώδη. Αν τα πάρεις σοβαρά τότε παθαίνεις, σε ποιο κόσμο βρέθηκα να ζω. Και η κουβέντα μόνο ποδοσφαιρική δεν είναι. Τα ίδια σκατά σου λένε οι πολιτικοί, και το φταίξιμο δεν είναι όλο δικό τους.

Να χάνει με βαρειά ήττα-αποκλεισμό ο Ολυμπιακός και οι επαγγελματίες, που τρώνε ψωμί από το ποδόσφαιρο είχαν προλάβει να πανηγυρίζουν την πρόκριση διότι θα την πατήσουμε την Άρσεναλ. Στη συνέχεια επιτόπου την κάνουν γυριστή. Δεν τρέχει τίποτα! Το όνειρο συνεχίζεται, δεν μας κρατάει τίποτα να πηδήξουμε τη μισή Ευρώπη στο γιουρόπα ληγκ.

Η κριτική είναι σοβαρή δουλειά, όχι το καφενείο. Με την κριτική βλέπεις τα λάθη σου, τις αδυναμίες σου. Διαφορετικά δεν θα γίνεις καλύτερος.

Ώπα! Θα μου πεις ότι ο άλλος δεν θέλει να δει την αλήθεια. Σωστό. Πολύ σωστό. Πάνσωστο. Δεν τα περνάει καλά με την αλήθεια. Κι αν απογοητευτεί με τον αποκλεισμό, με το 3-0 της Άρσεναλ, κανένα πρόβλημα. Πάλι ελπίζει! Πάλι ονειρεύεται. Κι αυτό τζάμπα είναι. Δεν χρειάζεται δουλειά.

Κριτική. Στα τρία από τα έξι ματς του τσάμπιονς ληγκ ο Ολυμπιακός δεν σκοράρισε, ηττήθηκε, και δέχθηκε 10 γκολ. Δεν θα το αγνοήσεις αυτό το δεδομένο. Να αρπάξει μια τριάρα στο Καραϊσκάκη από Μπάγερν και Άρσεναλ.

Δεν είναι κριτική να σταθείς στο 1-0 στο Ζάγκρεμπ, σε ματς που θα μπορούσε να κερδίσει η Ντυναμό. Ούτε στο 3-2 εκτός με Άρσεναλ. Τις λαμβάνεις ως θετικά δείγματα αυτές τις δύο νίκες, όμως και σαν αρνητικά τις ήττες με μηδέν γκολ ενεργητικό.

Μιλάμε για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης, όχι εκείνον που παίζει με Πανθρακικό και Λεβαδειακό, Βέροια και Πλατανιά. Με κριτική, με αυτοκριτική, με αυτογνωσία βλέπεις καθαρά πόσο ζυγίζει η ομάδα στο τσάμπιονς ληγκ. Στο χώρο, δηλαδή, που οφείλει ο Ολυμπιακός να διακριθεί.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν απουσίαζε από την Αρσεναλ ο Ζιρού