ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο σε άδειο γήπεδο. Τι να το κάνεις να παίζουν μπάλλα δύο ομάδες χωρίς θεατές. Καμμία σημασία δεν έχει ακόμα και να προσφέρουν ποδοσφαιρική δράση υψηλής αξίας. Με γκολ, με ευκαιρίες, με φάσεις, όλα σε ρυθμό και ποιότητα.

Πρωτάθλημα σήμερα και σκέπτομαι τις κερκίδες στο παιχνίδι Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ. Κόσμος στο γήπεδο. Χιλιάδες κόσμος. Εδώ τι γίνεται; Αγώνες πρωταθλήματος μπροστά στα μπετά. Τι να το κάνεις. Για ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε.

Καλώς ο κόσμος δεν πατάει στο γήπεδο. Να δει, τι; Ένα ματς του ντόπιου πρωταθλήματος τι έχει να δώσει; Ούτε από την τηλεόραση δεν βλέπεται. Από το σπίτι σου, χωρίς να ταλαιπωρηθείς στο γήπεδο. Γιατί; Επειδή είναι σπαστικό, επειδή σε ξενερώνει να βλέπεις ποδόσφαιρο χωρίς λαϊκή συμμετοχή.

Δεν κατάλαβες. Από τη φύση του το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό. Όχι απλά απευθύνεται στις μάζες, αλλά έχει ανάγκη την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο.

Και λες. Ποιος πάει σινεμά να δει έργο που δεν βλέπεται. Που σε διώχνει από τον κινηματογράφο. Ποιος πάει θέατρο να πληρώσει για να παρακολουθήσει μια παράσταση χάλια και με τους ηθοποιούς να ξεχνάνε τις ατάκες τους, να βαριούνται να παίξουν.

Διαβάστε ακόμα:

Βάζει δύσκολα στον ΠΑΟΚ η νίκη επί της Ντόρτμουντ