ΜΥΑΛΟ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ

 

Συμβαίνει κι αυτό. Να απολυθεί ο πρώτος προπονητής στον κόσμο. Πρώτος ο Ζοζέ Μουρίνιο αν όχι σε αξία, σίγουρα ο περισσότερο «συζητήσιμος». Ο περισσότερο μηντιακός. Ο πιο αξιοπερίεργος. Δεν αγνοείται αυτό.

Τέλος, λοιπόν, από την Τσέλσυ ο πολύς, ο πετυχημένος και ακριβοθώρητος Μουρίνιο, ο οποίος μια δεκαετία κυριαρχεί στην ελίτ των κορυφαίων προπονητών. Αφήνουμε στην άκρη
την όποια αξία του και την προπονητική του αντίληψη, που δικαιολογημένα προκαλεί διχωγνωμίες.

Είναι ο Μουρίνιο. Και συνέβη να φουντάρει η ομάδα του, μάλιστα η πρωταθλήτρια Τσέλσυ και να μην είναι δυνατή η συνέχεια της παραμονής του τόσο πρόωρα, πολύ πριν τη λήξη της σαιζόν, του συμβολαίου του. Είπαμε. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η «ομορφιά» του. Η μαγεία του.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μια Ελλάδα να πάρει το πρωτάθλημα Ευρώπης. Έγινε και δεν το χωνεύεις ακόμα. Πώς έγινε; Η καλύτερη ομάδα στον κόσμο να χάσει από αντίπαλο που είναι εκτός των 100 καλύτερων ομάδων. Σήμερα να κάνει το θρίαμβο της Ιστορίας της μια ομάδα και αύριο να μη μπορεί να πάρει τα πόδια της.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και, βέβαια, υπάρχουν λόγοι που μια ομάδα, ένας ποδοσφαιριστής, ένας προπονητής από τα χαμηλά κάποια στιγμή απογειώνεται και από τα υψηλά βρίσκεται στα αζήτητα. Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο. Όλα έχουν τις αιτίες τους.

Ο Μουρίνιο δεν πέθανε σαν επαγγελματίας. Δεν τελείωσε. Ο κύκλος του είναι ακόμα ανοικτός. Αρκεί να κάνει την σωστή επιλογή στην επόμενη κίνησή του. Για να ρεφάρει. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Επειδή έχει μυαλό πουτάνας. Έξυπνης και πολυτελείας πουτάνας.

Διαβάστε ακόμα:

Εγκληματική οργάνωση και ο Αμπράμοβιτς