ΣΑΡΩΝΕΙ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

 

Έχουν ήδη γίνει οι 24 αγωνιστικές, σχεδόν τα δύο τρίτα της σαιζόν. Δεν μπορείς, λοιπόν, να μιλήσεις για τρακατρούκα, για έναν κομήτη που άστραψε ξαφνικά, κράτησε λίγο το φως του και αμέσως μετά εξαφανίστηκε στο πουθενά, απ' εκεί που ήρθε. Η Λέστερ οδηγεί το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο με τρεις πόντους διαφορά από την Άρσεναλ και την Μάντσεστερ Σίτυ, που την αντιμετωπίζει σήμερα.

Φοβερά πράγματα. Ποια είναι η Λέστερ, η ομάδα στην οποία έπαιξε δύο χρόνια ο Ζαγοράκης; Μια «επαρχιακή» ομάδα, που δεν έχει πάρει πρωτάθλημα στη ζωή της, ούτε κύπελλο Αγγλίας και κατά καιρούς βολτάρει στη Β' εθνική. Ένας Λεβαδειακός είναι η Λέστερ, ούτε καν Πανιώνιος.

Προπονητής ο Ρανιέρι! Ένας επαγγελματίας χωρίς εκτίμηση στην Αγγλία. Και δεν θα έβρισκε πάγκο στην πρώτη κατηγορία αν δεν ήταν κολλητάρι του μεγαλομέτοχου της Λέστερ. Η πουτάνα η ζωή! Από το γκραν σουξέ φιάσκο με την εθνική ομάδα ο Ιταλός Κλαούντιο Ρανιέρι σήμερα κοιμάται κάθε βράδυ με όνειρα γλυκά.

Η 16η πόλη της Αγγλίας είναι το Λέστερ. Όχι περισσότερους από 350.000 κατοίκους. Κι αυτή τη σαιζόν η ομάδα, οι «Αλεπούδες» γράφουν Ιστορία. Και τούτες τις ημέρες που ζευγαρώνουν οι αλεπούδες, αυτά τα παμπόνηρα πλάσματα, αναρωτιέμαι τι τελικά πρόκειται να γεννήσει η Λέστερ στην ποδοσφαιρική Αγγλία.

Διαβάστε ακόμα:

Τα όνειρα που βλέπει ο Γκιουαρδιόλα