Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

 

Μπήκε στον χώρο του αθλητισμού σε ηλικία μόλις οκτώ 8 ετών και έμεινε στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης στον Ατρόμητο Περιστερίου μέχρι τα 11 του. Στη συνέχεια, στα δεκατρία του χρόνια, γράφεται στον αθλητικό σύλλογο του Θησέα Περιστερίου στο τμήμα της Άρσης Βαρών όπου περίμενε να κλείσει τα 14 ώστε να συμμετάσχει σε αγώνες όπου και είχε πολύ μεγάλες επιδόσεις.

Και να που πριν μερικούς μήνες, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος αναδείχτηκε σε παγκόσμιο πρωταθλητή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης της WAF στην Μαλαισία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην μεγάλη κατηγορία MASTER MEN 100 + LEFT.

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1975, στην Αθήνα και έχει καταγωγή από το ιστορικό χωριό Σελιάνα Αχαΐας γνωστό και σαν Αρχαία Φελλόη. Στα 15 τον πήρε η Εθνική ομάδα παίδων στην άρση βαρών, όπου εκεί το 1992 σπάει το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων (το οποίο ακόμα και σήμερα δεν έχει καταρριφθεί). Έκτοτε ακολούθησαν πολλά πανελλήνια κύπελλα, διεθνές τουρνουά, πρωτάθλημα Ν. Ελλάδος και πολλοί διασυλλογικοί αγώνες. Από την εθνική ομάδα έφυγε το 1996 έχοντας: 45 χρυσά μετάλλια, 21 αργυρά και 8 χάλκινα.

Διαβάστε τη συνέχεια, δείτε και το βίντεο στο nikosonline.gr