Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΙΓΡΗΣ

πηγή: Intime
 

Έξι χρόνια στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πάρει έξι πρωταθλήματα. Είναι αχόρταγος, όμως. Το θέλει κάθε χρόνο. Θα πάθει ψυχολογικό τραλαλά, θα σαλέψει ο άνθρωπος αν το χάσει μια χρονιά. Δεν είναι κατάλληλα... προετοιμασμένος να συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση. Ποτέ. Μια τέτοια σκέψη είναι σκέτος εφιάλτης για τον πετυχημένο εφοπλιστή.

Όταν επέστρεψε στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης, ο Μαρινάκης μέτραγε δύο πρωταθλήματα. Ορατός ο κίνδυνος αν και ακόμα μακρυά διότι η ΑΕΚ, δηλαδή ο τίγρης ξαναμπήκε στο παιχνίδι από την Γ' εθνική. Τότε, το ίδιο καλοκαίρι, του 2012, εμφανίζονται δύο ακόμα ζόρικοι παίκτες, ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό και ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ. Και για τους δύο ο Μαρινάκης έξυνε τις κάλτσες.

Ποιον να φοβηθώ, σου λέει, τον άφραγκο Αλαφού και τον βαρειά χρεωμένο Παναθηναϊκό; Μήπως τον περίεργο Ρώσο, κάποιον που δεν μπορεί κανείς να συνεννοηθεί μαζύ του, και τον φυλετικά προβληματικό ΠΑΟΚ.

Η απειλή για τον Μαρινάκη ακούει στο όνομα «Μελισσανίδης». Μεγιστάνες του χρήματος και οι δύο, με πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, ήταν θέμα χρόνου να βρεθούν απέναντι. Το «Να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, και αδιάφορο ποιος θα παίρνει το πρωτάθλημα» του Μελισσανίδη στον Μαρινάκη, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού το πήρε για... χιούμορ. Ότι ο άλλος, ο πιο μπαρουτοκαπνισμένος ποδοσφαιρικός παράγων εν ζωή, του έκανε πλάκα.

Ο Μελισσανίδης οριστικά και αμετάκλητα έχει αποφασίσει ο ίδιος να μη «βγει» πιο μπροστά από την ΑΕΚ. Πιο ψηλά από την ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει, όπως εκτιμάει, ότι η πλατιά μαζική λαϊκή δύναμη της ομάδας φθάνει και περισσεύει για να εξελιχθεί η ΠΑΕ τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά. Ότι η ΑΕΚ απλά χρειάζεται καλή διοίκηση, δηλαδή αποτελεσματική προστασία και πετυχημένη διαχείριση στο μάνατζμεντ.

Έτσι, λοιπόν, ορθολογικά που πορεύεται η ΑΕΚ, που πατάει στις δικές της δυνάμεις, χωρίς επιδειξιομανία και νεοπλουτισμό, είναι αδύνατον να μην επηρεαστεί και το «τρελλοκομείο» του ΠΑΟΚ. Μια ΑΕΚ με υγιή σκέψη και ανεξάρτητη οικονομικά χωρίς να ποντάρει σε κανέναν μεγαλομέτοχο, έτσι ή, αλλοιώς θα «παρασύρει», θα νοικοκυρέψει και τον ΠΑΟΚ. Που θέλει, δεν θέλει θα ακολουθήσει τα στέρεα βήματα του… συνάδελφου δικέφαλου.
Ο Μελισσανίδης, λοιπόν, απ' ευθείας πλέον αντίπαλος και από την προσεχή σαιζόν διεκδικητής του πρωταθλήματος, αλλάζει δραστικά τις ισορροπίες στο χώρο. Από τη μία ο Μαρινάκης δεν διανοείται ότι θα χάσει τα πρωτεία, από την άλλη ο Μελισσανίδης θα αισθάνεται σα να κυκλοφορεί καρπαζωμένος, σα να του πιάνουν τον κώλο, αν το πρωτάθλημα δεν παίζεται στα ίσα.

Διαβάστε ακόμα:

Ας παίξουν και τις κούκλες Δημήτρης και Παναγιώτης