ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΩΝ... ΠΑΟΚΤΣΗΔΩΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

πηγή: Intime
 

Τον βλέπουν τον Τσίπρα οι άμεσοι συνεργάτες του και είναι να τον λυπούνται. Ένας άλλος άνθρωπος είναι πλέον ο πρωθυπουργός, καμμία σχέση μ' αυτό που ήξεραν χρόνια. Βλέμμα απλανές, περπατάει λες και σηκώνει ένα αόρατο βάρος ενάμισυ τόνου, συνήθως παραμένεις σιωπηλός, ενώ κάποιες στιγμές μοιάζει χαμηλόφωνα να παραμιλάει.

Το παιδί έχει πέσει στα δύσκολα. Στα πολύ δύσκολα. Είναι υποχρεωμένος να αποφασίζει και τουλάχιστον έχει την αυτογνωσία ότι είναι λίγος, ελάχιστος να αναλάβει τις ευθύνες των αποφάσεών του.

Έχει, λοιπόν, του κόσμου τα αγγούρια να πηδήξει ο πρωθυπουργός, έχει και τη... διαιτησία στο κωλοποδόσφαιρο. Τι να πρωτοπρολάβει το παιδί, τους αγρότες, τους πρόσφυγες, τους συνταξιούχους, τους καναλάρχες, τους τροϊκανούς. Θυμήθηκε την κουβέντα της κυράς του, της Μπέτυ.

-Αλέξη, νοσταλγώ την εποχή που ήσουν στην αντιπολίτευση. Τόσο εύκολα, τόσο άνετα ήταν για σένα, αγάπη μου...

Ειδοποίησαν τον πρωθυπουργό ότι θέλει να τον δει εκτάκτως ο υφυπουργός αθλητισμού. Απόρησε ο Τσίπρας.
-Ποιος είναι υφυπουργός αθλητισμού;
«Ο Κοντονής, πρόεδρε...».
-Ο ίδιος; Νόμιζα ότι τον είχα αλλάξει. Να περάσει...

Εμφανίζεται ο Σταύρακας, με γραβάτα. Έκφραση δυσαρέσκειας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Έριξε μια αυστηρή ματιά στον Ζακυνθινό, σα να του έλεγε «Έχουμε πει ότι δεν φοράμε γραβάτα...».
-Τι συμβαίνει, Σταύρο...

Με όσο το δυνατόν λιγώτερα λόγια ο δικηγόρος εξηγεί στον αρχηγό του ότι τα πράγματα είναι στριμόκωλα στο ποδόσφαιρο, ότι δεν τελείωσε το ματς στην Τούμπα, ότι ο Σαββίδης είναι εμπρηστής, χειρώτερος του Αλαφούζου και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να αναβάλλουμε τα ματς...

-Δεν μου λες, Σταύρο, οι παοκτσήδες έχουν… τρακτέρ;

Αυτό ρώτησε με ζωηρό ενδιαφέρον ο Τσίπρας και το μισάνοικτο στόμα του Κοντονή Σταύρου μαρμάρωσε.

Διαβάστε ακόμα:

Η Τούμπα ξεβράκωσε τον Κοντονή