ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ «3» ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

πηγή: Intime
 

«Φεύγουμε από το πρωτάθλημα!». Έτσι περίμενες να αντιδράσουν τα αφεντικά του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, αλλά και του ΠΑΟΚ, μετά απ' όσα έγιναν στο παιχνίδι κυπέλλου της Τούμπας. Ήταν η μεγάλη ευκαιρία! Δεν θα υπήρχε μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση, σ' αυτό που παριστάνει την κυβέρνηση. Αντί να παίρνει «πρωτοβουλίες» ο φαιδρός Κοντονής Σταύρος με την κατάργηση του κυπέλλου, οι τρεις ΠΑΕ που θεωρούν ότι βάλλονται από την εγκληματική οργάνωση, θα είχαν το επάνω χέρι.

Αν, βέβαια, αποφάσιζαν επιτόπου να αποχωρήσουν και από το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Μόνον έτσι θα εξέθεταν τον Κοντονή, που ένα χρόνο είναι μόνον λόγια, και θα υποχρέωναν τον Τσίπρα να ενεργήσει σαν κράτος. Να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε ΕΠΟ, διαιτησία.

Πώς, όμως, να συμφωνούσαν Σαββίδης, Αλαφούζος και Μελισσανίδης στην αποχώρηση, όταν μεταξύ τους υπάρχει... πρόβλημα. Ο καθένας έχει τις δικές του διαφορετικές θέσεις. Το μόνο που τους συνδέει είναι η αντιπαλότητα με τον Μαρινάκη. Ε, αυτό δεν είναι αρκετό για να τους χαρακτηρίζει σύμπνοια σκέψεων και ενεργειών.

Γενικά στο μπλοκ ενάντια στον Μαρινάκη λείπει το «επιτελικό Γραφείο». Κανένα σχέδιο δράσης συγκεκριμένο και χειροπιαστό για την επόμενη σελίδα του πρωταθλήματος. Για ένα ποδόσφαιρο σ' άλλες βάσεις, υγιείς και γόνιμες.

Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ένα σκέτο καλαμπούρι στον πόλεμο κατά της διαφθοράς και της βίας στα γήπεδα. Αφού οι Αλαφούζος, Σαββίδης, Μελισσανίδης θέλουν να παίξουν ηγετικά, όφειλαν τουλάχιστον να κινούνται σοβαρά, υπεύθυνα κι όχι αλά... Σύριζα. Αέρα πατέρα. Να γαυγίζουν με καταγγελίες, διαμαρτυρίες και να περιμένουν να καθαρίσει ο «συνομιλητής» του Μαρινάκη Κοντονής Σταύρος.

Διαβάστε ακόμα:

Ευτυχισμένος ο Μαρινάκης με την κόντρα των τριών