ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ ΖΗΤΗΣΕ Η UEFA

πηγή: Intime
 

Μεγάλο πράμα το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει πιο μονάκριβο θέαμα σήμερα στη γη που να απευθύνεται στις μάζες. Πού να το καταλαβαίνουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, κάθε φυλής και θρησκείας. Ναι, δεν υπάρχει δεύτερο, το πρώτο είναι το ποδόσφαιρο που σου χαρίζει συγκινήσεις, που προκαλεί συναισθήματα, που σε καθηλώνει αλλά και σε πετάει όρθιο από την πολυθρόνα.

Αυτά τα ολίγα έχω να πω με την ευκαιρία ότι σήμερα θα γίνει η κλήρωση των «8» στο τσάμπιονς ληγκ. Αυτή είναι η κουβέντα μου για το ποδόσφαιρο, το οποίο δεν το γνωρίζουν οι Έλληνες. Όπως το λέω. Δεν το έχουν... ανακαλύψει ακόμα το ποδόσφαιρο τα ελληνόπουλα.

Κατ' αρχήν το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα. Είναι εντελώς αλλόκοτο να ασχολείται με το ποδόσφαιρο ο υφυπουργός αθλητισμού, κάποιος Κοντονής Σταύρος. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Είναι show. Είναι βιομηχανία θεάματος. Καμμία σχέση με αθλητισμό.

Ούτε ο κόσμος που πάει στο γήπεδο, που παρακολουθεί παιχνίδια από την τηλεόραση, που διαβάζει για μπάλλα και τα ρεπορτάζ των ομάδων, είναι φίλαθλοι. Φίλοι του αθλητισμού. Τι μαλακίες είναι αυτές! Ούτε οι ποδοσφαιριστές είναι αθλητές, πρωταθλητές. Είναι ποδοσφαιριστές, μάλιστα επαγγελματίες.

Όσο σχέση έχει ένα κόμμα με την πολιτική, με την άσκηση πολιτικής, με την παραγωγή πολιτικής, άλλη τόση σχέση έχει το ποδόσφαιρο με τον αθλητισμό. Σας τα έχουν μάθει λάθος τα γράμματα στο σχολείο. Ότι μια εφημερίδα π.χ. που ξευτυλίζεται κάθε μέρα με την οπαδοσύνη μιας κωλοομάδας είναι... αθλητική.

Τσάμπιονς ληγκ, καθαρόαιμο πρότζεκτ θεάματος, της απόλυτης λαϊκής διασκέδασης. Ό,τι το καλύτερο για την καθημερινότητα του απλού, του μέσου ανθρώπου. Σοβαρές εταιρείες, λέω για τις ΠΑΕ, επιπέδου επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κι ένα τεράστιος οικονομικός τζίρος, από τον οποίον ωφελούνται τράπεζες, πολυεθνικά brandname, μεταφορικές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία. Μια χοντρή μπίζνα. Υπόθεση του υπουργείου εμπορίου είναι το ποδόσφαιρο, όχι του υπουργείου... αθλητισμού.

Ρε, είναι πολύ μαλάκες αυτοί της UEFA που δεν κάλεσαν κατεπειγόντως τον Κοντονή Σταύρο να τους δώσει τα φώτα του για το πως θα αναβαθμίσουν το προϊόν τους, πως θα διοργανώσουν το τσάμπιονς ληγκ. Να τους μιλάει ο δικός μας και να μην καταλαβαίνουν τι λέει. Επειδή ο άνθρωπος είναι από άλλη πλανήτη. Από άλλη πεπερασμένη δεκαετία.

Κοντονή, είσαι προπολεμικός. Είσαι χαίρετε. Προσπαθείς με το παραμύθι, με την παπαρολογία να μη σε πάρουν χαμπάρι, μη φας στη μάπα τα γιαούρτια σου.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί δεν κάνει ο Σάντος για τον ΠΑΟΚ