Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ «8» ΤΟΥ ΤΣΟΥ ΛΟΥ

πηγή: Intime
 

Πριν από 15 χρόνια ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «8» του τσάμπιονς ληγκ. Πόσο, αλήθεια, ονειρικό φαντάζει σήμερα να κληρώνεται ο Παναθηναϊκός στα προημιτελικά για να διεκδικήσει θέση στους «4» της πρώτης διοργάνωσης της Ευρώπης. Πόσο, αλήθεια, μακρινό φαίνεται για τον σημερινό Παναθηναϊκό που ντροπιάζεται στην έδρα του από κάποιες Καμπάλες.

Στις 20 Μαρτίου, σα σήμερα, το 2002 έγινε ένα αξέχαστο παιχνίδι στη Λεωφόρο. Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης. Περασμένα μεγαλεία... Περασμένα αλλά ποτέ αξέχαστα για τον οπαδό, που όσο κι αν... συμβιβάζεται με τη ζοφερή πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια, δεν διαπραγματεύεται την «ιστορικότητα» της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός, είτε αντιμετωπίζει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελώνα, είτε αποκλείεται από άσημες ομάδες.

Πριν συμπληρωθεί δεκάλεπτο ο Λυμπερόπουλος κάνει το 1-0, όμως μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Μοριέντες, που δεν ήταν βασικός στη βασίλισσα, ισοφαρίζει 1-1. Με κεφαλιά στο 64 ο Γκούμας βάζει πάλι μπροστά τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι έκλεισε 2-2 με γκολ πάλι του Μοριέντες.
Ο Παναθηναϊκός με Σέρτζιο Μαρκαριάν στον πάγκο έπαιξε με Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Φύσσα, Χενρικσεν, Γκούμα, Γκαλέτο, Μικάελσεν, Καραγκούνη, Λυμπερόπουλο (77 Βόκολο), Κωνσταντίνου (71 Ολισαντέμπε), Βλάοβιτς (86 Βαζέχα).

Η Ρεάλ στον πάγκο με Ντελ Μπόσκε δεν χρησιμοποίησε Ζιντάν, Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος, Φίγκο. Έπαιξε με Κασίγιας, Θελάδες, Μινάμπρες, Ραούλ Μπράβο, Ρούμπεν, Ιβάν Κάμπο, Γκερέμι, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Μακμάναμαν (80 Σολάρι), Σάβιο (74 Βάλντο), Μοριέντες (60 Πορτίγιο).
Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε και αποκλείστηκε από την Μπαρτσελώνα. Οι άλλες έξι ομάδες ήταν Ρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Λίβερπουλ, Λα Κορούνια, Λεβερκούζεν.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελλάδα όταν έγινε ο πρώτος τελικός του κυπέλλου Αγγλίας