Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΗΣ FIFA!

πηγή: Intime
 

Το ποδόσφαιρο είναι ανεξάρτητο, όπως άλλωστε η δικαιοσύνη. Δεν μπορεί, δηλαδή, η κυβέρνηση να ζητήσει από δικαστή να στείλει κάποιον φυλακή. Ούτε να τον αθώωσει. Άλλη εξουσία η πολιτική, που είναι νομοθετική, άλλη εξουσία η δικαστική.

Αυτοδιοίκητο το ποδόσφαιρο. Όχι μόνον η διοίκηση της ΕΠΟ εκλέγεται, δηλαδή δεν διορίζεται από το κράτος, αλλά οι ποδοσφαιροπατέρες στα χωράφια τους δεν επιτρέπουν να μπερδεύονται στα πόδια τους οι εθνοπατέρες, οι κύριοι της Βουλής. Βασικό, βασικότατο αυτό, λέω για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, στα κιτάπια της FIFA και της UEFA.

Οι δύο αυτές συνομοσπονδίες, η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή, δεν ξέρουν καμμία κρατική εξουσία. Καμμία κυβέρνηση. Διαφορετικά αποκλείεται από τη διεθνή κοινότητα η χώρα της οποίας η κυβέρνηση παρεμβαίνει στα της εθνικής της ομοσπονδίας.

Ο Κοντονής Σταύρος κάλεσε επιλεκτικά τους επικεφαλής 4 ΠΑΕ στο γραφείο του με ατζέντα που αφορά την ΕΠΟ, την οποία αγνόησε. Μιλάμε ότι αυτό δεν γίνεται ούτε στο πιο καραμπινάτο φασιστικό κράτος.

Βεβαίως ο Κοντονής Σταύρος δεν είναι φασίστας. Ο άνθρωπος ψοφάει για λεζάντα. Για νταβαντούρι. Ότι κάτι κάνει. Για να στήσει ένα λαϊκής απήχησης event έφθασε στο σημείο να καλέσει στη συνάντηση και τον Μαρινάκη. Έναν υπόδικο.

Δεν θα πεις ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος σε κάτι. Το ζήτημα, άλλωστε, δεν είναι ο Μαρινάκης. Είναι η αδίστακτη παρέμβαση του Κοντονή Σταύρου, με τρόπο που τορπιλίζει τους θεσμούς, να παρεμβαίνει στα της ΕΠΟ. Τραμπούκικα. Όχι πολιτικά. Όχι νομοθετικά.

Ο προϊστάμενος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος «απαγόρευσε» τη συμμετοχή του Μαρινάκη στο πάρτυ για «4» του Κοντονή Σταύρου. Η κίνηση του Ντογιάκου έγινε διότι η θεματολογία της συνάντησης στο γραφείο του υφυπουργού ακυρώνει την απόφαση του ανακριτή, σύμφωνα με την οποία απαγόρευσε στον Μαρινάκη την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Πώς είναι δυνατόν, σου λέει ο εισαγγελέας, να έχει απαγορευθεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο στον Μαρινάκη και να τον καλεί σε μήτιγκ εργασίας κοτζάμ υπουργός. Τι σημαίνει αυτό; Πώς ο Κοντονής, με την ατζέντα της συνάντησης των «4», επεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Συζητάει με Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη ποιον πρόεδρο να βάλουν στην ομοσπονδία.

Τι θα μας πει ο Κοντονής Σταύρος; Ότι κάλεσε τα αφεντικά της ΠΑΕ για να μιλήσουν σαν... οπαδοί. Μελισσανίδης και Σαββίδης θέλουν να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ. Και ο υφυπουργός τους κάνει τη χάρη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μελισσανίδης αδειάζει τον Κοντονή