GREXIT ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ»!

πηγή: Intime
 

Είμαι Έλληνας. Όχι μόνον Έλληνας. Είμαι και Ευρωπαίος. Και παγκόσμιος πολίτης. Αυτονόητο ότι ναι μεν είμαι Έλληνας, περήφανος για την καταγωγή μου και το παρελθόν μου, όμως δεν είμαι Καραγκιόζης.

Ναι, υπάρχουν και Έλληνες που δεν είναι Καραγκιόζηδες. Που δεν τους αρέσει ότι ο Καραγκιόζης ως παράδοση και καλλιτεχνικό και διασκεδαστικό δρώμενο έχει θέση μονάχα σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Στην Ελλάδα. Σε καμμία άλλη.

Επί του θέματος. Τι σημαίνει grexit για την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Εύχομαι να πραγματοποιηθεί το grexit! Όσο γίνεται πιο σύντομα. Αυτή είναι η θέση μου ως Έλλην Ευρωπαίος. Επειδή στην πατρίδα μου το ποδόσφαιρο παίζει με τρόπο που εκθέτει τους ποδοσφαιρόφιλους, τους επαγγελματίες στο χώρο και, βέβαια, το κράτος στην Ελλάδα. Την κυβέρνησή της, την αστυνομία της, την δικαιοσύνη της,κι όλα τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Τι σημαίνει ποδοσφαιρικό grexit. Άουτ! Έξω! Όχι απλά η μπάλλα βγήκε άουτ και αράουτ, αλλά σ' όλο το ποδόσφαιρο της χώρας η FIFA κλείνει τα σύνορα. Εθνική ομάδα και ΠΑΕ αποκλείονται από τις διεθνείς οργανώσεις. Ξευτύλα παγκόσμια και οικονομική ζημιά.

«Καλά να πάθουν οι Έλληνες!». Αυτό θα πουν όλοι εκτός Ελλάδος. Και θα έχουν δίκαιο. Όπως κι εγώ έχω δίκαιο που θεωρώ επιβεβλημένη μια τέτοια απόφαση της FIFA.

Τι θα πει FIFA; Είναι η ιδιοκτήτρια, δηλαδή η κάτοχος των «πνευματικών δικαιωμάτων» του Νο1 πολυεθνικού πρότζεκτ που λέγεται Φούτμπωλ. Και επειδή το εν λόγω προϊόν σταθερώς και διαρκώς παράγει δις δολάρια η και διαχειρίστρια στις διεθνείς μπίζνες FIFA προστατεύει την αξιοπιστία του.

Η FIFA, προς ενημέρωσιν, δεν γνωρίζει κανέναν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, καμμία ομάδα. Όπως δεν γνωρίζει Σύριζα και ΝΔ, κανένα κόμμα. Δεν της πέφτει λόγος αν σε μια χώρα υπάρχει δημοκρατία, δικτατορία, κομουνισμός, καπιταλισμός. Αν λειτουργεί κοινοβούλιο, αν κυβερνάει βασιληάς, τσάρος, πραξικοπηματίας στρατηγός, εκλεγμένος λαϊκός ηγέτης.

Η FIFA, προς ενημέρωσιν, στην Ελλάδα και στην κάθε χώρα, ΜΟΝΟ ένα πράμα ξέρει. Την ΕΠΟ. Τίποτα άλλο. Που κολλάει ο... Κοντονής Σταύρος; Πουθενά! Ο υφυπουργός αθλητισμού έχει λόγο μόνον στην Ελλάδα. Όχι, όμως, και στο κομμάτι του πολυεθνικά οργανωμένου ποδοσφαίρου που λέγεται ΕΠΟ.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Κοντονής αρνείται να δεχθεί πρώην πρωταθλήτρια