TO GREXIT ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ... ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ

πηγή: Intime
 

Το γράφω και το υπογράφω. FIFA και UEFA, ακόμα και η φουκαριάρα ΕΠΟ ενδιαφέρονται περισσότερο για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, παρά ο Κοντονής Σταύρος. Τον κύριο συριζαίο υφυπουργό δεν τον απασχολεί τίποτα άλλο παρά η λεζάντα του. Πως θα πουλήσει μούρη, στο φινάλε ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει έργο κυβερνητικό της προκοπής. Να κάνει κάθαρση. Να κτυπήσει τη βία.

Ναι, η FIFA και η UEFA το τελευταίο που επιθυμούν είναι να πάρουν μέτρα σε βάρος της Ελλάδος. Για ποιο λόγο, άλλωστε; Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην τους καταργεί ο κάθε Κοντονής της κάθε γραφικής χώρας, με τις ινδιάνικες αποφάσεις του.

Έχεις πρόβλημα με το ποδόσφαιρο στην πατρίδα σου, κύριε Κοντονή, λένε από τη FIFA, επειδή οι Μάου Μάου, πρόεδροι ΠΑΕ και φίλαθλοι, το κάνουν μπουρδέλο ένα γήπεδο; Σταμάτα το ποδόσφαιρο! Κανένα πρόβλημα. Εσύ, όμως, κύριε Κοντονή, κάνεις πλάκα. Μας λες ότι έχεις πρόβλημα και καταργείς το... κύπελλο, όχι το πρωτάθλημα.

Τι εννοείς, κύριε Κοντονή; Ότι στο κύπελλο οι Έλληνες είναι πρωτόγονοι και στο πρωτάθλημα δείχνουν τον πολιτισμό τους; Κάνε μας τη χάρη, κύριε υφυπουργέ του αθλητισμού, ειδάλλως θα υποχρεωθούμε να προστατεύσουμε τη διεθνιστική μας εξουσία στο ποδόσφαιρο, η οποία δεν λαμβάνει υπ' όψιν εθνικές κυβερνήσεις.

Αποκάλυψη. Η συνάντηση Κοντονή με FIFA και UEFA ήταν αυστηρώς διπλωματικού χαρακτήρα. Με το σεις και το σας. Κυριλάτα ειπώθηκαν όλα. Κι όταν έκλεισαν οι φάκελλοι, σηκώθηκαν όρθιοι οι εκπρόσωποι κι έλαβε τέλος το meeting, εκτός ατζέντας, ένας από την FIFA ψιθύρισε στο αυτί του Κοντονή Σταύρου.

-Μην το πάρετε σαν απειλή. Φιλικά και συναδελφικά σας λέω και δίχως παρεξήγηση, βρέστε τρόπο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να εκτονωθεί. Από την ΕΠΟ κάτι περισσότερο δεν μπορεί να γίνει, όλα εξαρτώνται απ' εσάς. Ο κίνδυνος δεν είναι φιλολογικός, η FIFA δεν έχει άλλη επιλογή από το grexit, που τελικώς αν προκύψει θα είναι μάλλον μετά από δική σας ανομολόγητη επιθυμία...

Διαβάστε ακόμα:

Τι κρύβει η εντολή Τσίπρα σε Κοντονή για κάθαρση