Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

πηγή: Intime
 

Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός με τα τσαλίμια του Κοντονή Σταύρου και το υποτιθέμενο Grexit. Ετσι κι αλλιώς αργά και σταθερά οι ομάδες μας χάνουν μετοχές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μέσα σ' αυτές και ο Ολυμπιακός που κατά άλλους αναπτύσσεται.

Στο λέω απλά και κατανοητά. Οσο μεγάλος και εύρωστος είναι ο Ολυμπιακός δεν παύει να είναι μέρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέσα σε αυτό κινείται και από αυτό κερδίζει την ευρωπαϊκή συμμετοχή του. Από την ερχόμενη σεζόν θα παίζει στα προκριματικά του Τσου Λου, εκτός κι αν γίνει ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων που θα του δώσουν για άλλη μια χρονιά, τελευταία, τον όμιλο.

Λέω τελευταία, γιατί η ελεύθερη πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει σταματήσει. Στο προκείμενο... Ο Ολυμπιακός, λέει, πως στα προκριματικά μπορεί να κληρωθεί με ομάδες όπως οι Ρόζενμποργκ, Ερυθρός Αστέρας, Μπάτε Μπορίσοφ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κάποιες μικρότερες. Δεν βλέπω Ιούλη μήνα και Αύγουστο πώς μπορεί να αισθάνεται σίγουρος. Κινδυνεύει να χάσει ένα προνόμιο που του έδινε την ευκαιρία να μεγαλώνει.

Ποιος φταίει; Οχι μόνο οι αντίπαλοί του που έχουν εξαφανιστεί, αλλά και ο ίδιος που δεν τους βοήθησε όταν είχαν ανάγκη. Μάλιστα, κύριε Σάββα, ο Ολυμπιακός εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ... Οχι μόνο για τυπικούς, ψυχολογικούς λόγους. Αλλά και ουσιαστικούς. Χωρίς τη δική τους καλή πορεία στην Ευρώπη ζημιώνεται και η θρυλάρα. Αν Κοκκαλης, Μαρινάκης και σία έβλεπαν πιο μακριά θα είχαν βάλει το χέρι στην τσέπη για ΠΑΟ και ΑΕΚ. Ακόμα και για ΠΑΟΚ στη προ Σαββίδη εποχή.

Διαβάστε ακόμα:

Μια σκνίπα ο Κοντονής για τους «4»