«ΠΑΠΟΥΤΣΕΛΕΙΟ» ΠΕΝΑΛΤΥ... ΑΠΟΛΥΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

πηγή: Intime
 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν επόμενο να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία του Παπουτσέλη στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, σα σήμερα 8 Δεκεμβρίου, το 1996. Το «πέναλτυ» που έδωσε ο διαιτητής από την Λέσβο πέρασε στην Ιστορία διότι έβγαζε μάτια ότι ήταν... μαϊμού. Με το ''παπουτσέλειο'' πέναλτυ κέρδισε 1-0 ο Ολυμπιακός. Δικαιολογημένα, λοιπόν, είχε καταγγείλει όσα κατήγγειλε ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Και δικαιολογημένα ο Παπουτσέλης ΔΕΝ ξανασφύριξε! Του πήραν τη σφυρίκτρα. Ήταν το τελευταίο του παιχνίδι.

Πότε, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε την ίδια στάση στην περίπτωση που ο ένας διαιτητής έσφαζε τον αντίπαλό του; Ποτέ! Όπως καμία ευνοημένη ομάδα δεν έχει το ήθος να παραδεχθεί τη σφαγή του διαιτητή, αρκεί η ίδια να μην είναι το θύμα. Να αποστασιοποιηθεί από διαιτητικό έγκλημα σε βάρος αντιπάλου. Να το καταγγείλει.

Ενάμισυ χρόνο περίπου μετά το «παπουτσέλειο» πέναλτυ ο Πειραιώτης διαιτητής Ξανθόπουλος έδωσε ένα... φανταστικό πέναλτυ υπέρ του Βαζέχα στο ΟΑΚΑ. Ήταν 22 Αυγούστου 1998, ο Πανηλειακός προηγείται 1-0 από το 27, ισοφαρίζει 1-1 στο 76 ο Παναθηναϊκός και στο 95(!) το κοράκι «βλέπει» ανατροπή του Πολωνού δύο μέτρα έξω από την περιοχή της ομάδας του Πύργου. Το πέναλτυ εκτέλεσε ο ίδιος ο Βαζέχα και ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-1.

Ο διαιτητής Ξανθόπουλος εδώ και χρόνια εργάζεται στις επιχειρήσεις Μελισσανίδη, στην AEGEAN. Άλλο είναι το αξιοσημείωτο του «παπουτσέλειου» πέναλτυ στο Παναθηναϊκός-Πανηλειακός. Δημοσιογράφος του συνδρομητικού καναλιού και της εφημερίδας «Πρωταθλητής» υποστήριξε ότι το πέναλτυ ήταν πράγματι μαϊμού, έδειξε και εικόνα που το αποδείκνυε.

Γι' αυτή την δημοσιογραφική του «τόλμη» ο επαγγελματίας απολύθηκε από το συνδρομητικό. Μετά από απαίτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πρόσφατα, μετά από 20 χρόνια ο Στράτος Παπουτσέλης ''μίλησε'', είπε όσα είπε, αληθινά και ψέματα, που τα αναπαρήγαγαν όλα σχεδόν τα μέσα. Με μια κουβέντα, παραδέχθηκε για μια άλλη φορά ότι το πέναλτυ που έμεινε στην Ιστορία ως «παπουτσέλειο» κι έτσι πλέον χαρακτηρίζονται ακόμα και σήμερα όλα τα μαϊμού πέναλτυ, ήταν μια λανθασμένη απόφασή του. Δικαιολογημένη και γι' αυτόν και εκείνον το λόγο.

Είπε και το άλλο ο Παπουτσέλης. Πως ήμουν και είμαι Ολυμπιακός, από κούνια ήταν γάβρος; Τι σημαίνει αυτό; Εδώ είμαστε. Σημαίνει, λέει ο αποδυτηριάκιας, ότι ο Παπουτσέλης θα σφύριζε εκείνο το εντελώς ανύπαρκτο πέναλτυ το 1996 ακόμα κι αν δεν ήταν γάβρος. Ακόμα κι αν ήταν βάζελος.

Παρένθεση. Την επομένη του ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ο Νίκος Καραγιαννίδης, προσκλεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε το φοβερό: «Ο Παπουτσέλης ήταν στημένος». Κι ανέπτυξε τι εννοούσε ο ιδρυτής του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ».

Παρακάτω. Επιμένω. Ο Παπουτσέλης θα έδινε εκείνο το μαϊμού πέναλτυ ακόμα κι αν ήταν οπαδός του ΠΑΟ. Γιατί; Επειδή έτσι το ''είδε''. Δηλαδή; Ο διαιτητής παίζει για πάρτη του. Όχι οπαδικά. Αν χρειαστεί θα σφάξει και την ομάδα του, αρκεί αυτό να βοηθήσει την καριέρα του. Την παραμονή του στον πίνακα.

Διαβάστε ακόμα:

Δείξε τα οπίσθιά σου στον κόσμο