Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΕΡΒΙΑΣ!

 

Ήταν μια εποχή που οι 7 στους 10 προπονητές στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν Γιουγκοσλάβοι. Τη δεκαετία του '50 και του '60 ήταν η έκπληξη να δεις στον πάγκο ελληνικής ομάδας τεχνικό Ιταλό, Ισπανό, Ολλανδό, Γερμανό, Άγγλο. Λες και το εγχώριο ποδόσφαιρο ζητούσε τα φώτα, σε επίπεδο προπονητικό, από την τότε ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Και έφθασε το πράμα η Σερβία, η καρδιά, το μεγαλύτερο μέγεθος της ομόσπονδης πρώην Γιουγκοσλαβίας, να χρειάζεται τη βοήθεια, για να οργανωθεί επιχειρηματικά, ενός Έλληνα μεγαλομέτοχου, του κυρίου Ευάγγελου Μαρινάκη. Να υποδείξει ο εφοπλιστής στις πρώτες κωλοπετσωμένες πουτάνες των Βαλκανίων, τους Σέρβους, πως να στήσουν, πως να λειτουργούν τα ποδοσφαιρικά τους μαγαζιά.

Ποδοσφαιρόφιλος ο πρωθυπουργός της Σερβίας, κάποιος Αλεξάντερ Βούτσιτς. Πιο σωστά είναι οπαδός φανατικός του Ερυθρού Αστέρα, μάλιστα παρακολουθεί τα ματς παρέα με τους «ντελιγκέ», τους οργανωμένους της ομάδες. Στην πραγματικότητα, κοντά στην 25ετία και μετά τον Μιλόσεβιτς, στη Σερβία δεν έχει αλλάξει το καθεστώς και η μορφή λειτουργίας των ομάδων. Ψευτοερασιτεχνισμός. Ψευτοεπαγγελματισμός. Γνήσιος τυχοδιωκτισμός.

Ο πρωθυπουργός Βούτσιτς σχεδόν «διαφήμισε» μέσω διαδικτύου τη συνάντησή του, ότι δέχθηκε τον Μαρινάκη. Ως προσωπική του επιτυχία, διότι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είναι ισχυρός παράγων της παγκόσμιας ναυτιλίας. Σάπια είναι αυτά που λέει ο Βούτσιτς περί οργάνωσης σε ΠΑΕ των ομάδων της Σερβίας με τον Μαρινάκη.

Δεν έχει χρόνο ο Μαρινάκης να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο της Σερβίας. Προς το παρόν οργανώνει τις ελληνικές ΠΑΕ, για να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Να έχει κάποια δυσκολία, να μην το παίρνει τόσο εύκολα κάθε χρόνο.

Στην πιάτσα της ναυτιλίας έχει βρωμίσει ότι ο Σέρβος πρωθυπουργός ψάχνεται να λαμογιάρει με βαρβάτους εφοπλιστές. Να τους διευκολύνει, να τον διευκολύνουν.

Διαβάστε ακόμα:

Πατριώτης ή προδότης ο Ρονάλντο;