ΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ

πηγή: Intime
 

Το κύπελλο θέλει να σηκώσει απόψε η ΑΕΚ. Βεβαίως. Γιατί να μη αισιοδοξεί να κερδίσει αυτή. Ομάδα που φθάνει στον τελικό είναι περίεργο αν περιορίζεται στον «τίτλο» της φιναλίστριας. Ακόμα και ομάδες με χαμηλώτερο αιθερικό από την ΑΕΚ, μικρότερης «ιστορικής» αξίας δεν ξέγραψαν το όνειρο. Την έκπληξη. Όπως ο Ιωνικός, ο Απόλλων, ο ΟΦΗ, ο Ηρακλής, η Καστοριά.

ΑΕΚ είναι. Ναι, μεν πολύ πίσω στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία, αλλά... ΑΕΚ! Και να μην είχε κερδίσει προ εβδομάδων τον πρωταθλητή, αυτή που του πήρε την παρθενιά τούτη τη σαιζόν, η ΑΕΚ νομιμοποιείται ηθικά και παραδοσιακά να κυνηγήσει τη νίκη. Να φύγει από το ΟΑΚΑ με το κύπελλο. Κι αν συμβεί αυτό, θα είναι η νίκη ξεχωριστή. Διότι αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός. Ο επικυρίαρχος την τελευταία 20ετία στην Ελλάδα.

Αγώνας...ερημικός, όχι απαραίτητα και ειρηνικός. Μία έρημος οι εξέδρες του ολυμπιακού σταδίου. Αυτό δεν βοηθάει τους παίκτες να δώσουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ακόμα και ο ηθοποιός που στη σκηνή δεν αυτοσχεδιάζει, αλλά κατά γράμμα αποδίδει το κείμενο του έργου, και κινείται στο σανίδι στον πόντο, όπως κάθε βράδυ, επηρεάζεται από το ζεστό ή, όχι χειροκρότημα του κοινού, από το κατά πόσο άδεια είναι η αίθουσα.

Λογικά το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, το αουτσάιντερ η ΑΕΚ. Το κύριο, λοιπόν, στοιχείο που χαρακτηρίζει τον τελικό 2016 είναι η απουσία κόσμου. Περιβάλλον αντιποδοσφαιρικό. Εχθρικό για τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Μία ατμόσφαιρα που δεν επιδοτεί πάθος, ένταση, δόσιμο των ποδοσφαιριστών στον αγώνα.

Δεν το συζητάμε ότι ο «κοντονηκός» τελικός είναι ο παράδεισος του διαιτητή. Χωρίς καυτή εξέδρα, ακόμα και οι ποδοσφαιριστές θα αντιδρούν με χαμηλούς τόνους σε κάποια αμφιλεγόμενη απόφαση από το κοράκι.

Η ΑΕΚ; Αυτή που δεν έχει την πρώτη τύχη στις προβλέψεις. Την βολεύει το σκηνικό; Ότι θα παίξει σ' ένα κρύο γήπεδο, που δεν θα «υποχρεώνει» το φανατισμό, που δεν θα ντοπάρει τον ανταγωνισμό, που λες ότι ίσως ισοπεδώνει τις δύο ομάδες.

Η απάντηση είναι ότι συμφέρει την ΑΕΚ ο τελικός που γίνεται χωρίς κόσμο. Αν πράγματι η ΑΕΚ είναι ψυχολογικά προετοιμασμένη, έχει «εκπαιδευθεί» να προσαρμοστεί στην παγωμάρα της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμα:

Θα νοιώθουμε φυλακισμένοι