ΝΕΑ ΕΠΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΑ... ΠΑΙΔΙΑ ΒΛΑΧΟΠΡΟΕΔΡΩΝ

πηγή: Intime
 

Το ρουσφέτι είναι αρχαία ιστορία. Εξελίχθηκε, όμως, κι έγινε... θεσμός από τότε που οι κοινωνίες, εδώ και 200 χρόνια, άρχισαν να ξηλώνουν τα βασιλικά καθεστώτα. Με τη δημοκρατία το ρουσφέτι μπήκε πολύ δυνατά στην πολιτική ζωή.

Την εποχή που ο βασιληάς ήταν μονάρχης πραγματικός, όχι αγιοβασιλιάτικος χωρίς αληθινή εξουσία, τα δημόσια αξιώματα τα αγόραζαν οι καλές οικογένειες για τους γόνους τους . Η αριστοκρατία. Η ανωτέρα τάξη.

Διορίζει το παιδί σου ο πολιτικός κι εσύ τον ψηφίζεις. Μην τυχόν και δεν ξαναεκλεγεί ο δικός σου Μαυρογυαλούρος. Κινδυνεύει να χάσει τη θεσούλα του ο κανακάρης σου αν βγει...άλλος Μαυρογυαλούρος, του ίδιου, του άλλου κόμματος, άσχετο.

Τι θα ψηφίσει ο βλαχοπρόεδρος της τοπικής ένωσης στις εκλογές της ΕΠΟ; Τον γίγαντα τον Γκιρτζίκη. Τον καλύτερο ομοσπονδιάρχη από καταβολής. Εδώ γελάμε. Και τραβάμε καζανάκι.

Ο καθένας κυττάει το συμφέρον του. Το ατομικό συμφέρον. Υπηρετεί παραμύθι φούρναρης το ποδόσφαιρο ο ενωσιάρχης, αλλά όχι μέσα από το γενικό καλό. Αδιάφορο για τους περισσότερους το γενικώτερο συμφέρον. Ποιος θα 'ναι ο περισσόερο άξιος, ικανός και άφθαρτος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Όταν τα παιδιά αρκετών προέδρων ΕΠΣ έχουν βολευθεί στην ΕΠΟ, τι να κάνουν οι αειθαλείς σερβιτόροι της κάθε διοίκησης; Ψηφίζουν τον κάθε Μαυρογυαλούρο του συστήματος.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς μπλέχτηκε ο Μελισσανίδης με την ΑΕΚ