ΝΑ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΤΗΡΑΚΙΑ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

πηγή: Intime
 

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, δύο... μεγάλες ομάδες, όπως λέμε μεγάλα κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και πάντα με τη λαϊκή εντολή μεγάλο κόμμα έγινε και ο Σύριζας. Εγώ τι κέρδισα από τα μεγάλα κόμματα όταν παράγουν μεγάλα... οράματα, μεγάλες ελπίδες, μεγάλα λόγια.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, μεγάλα ονόματα, μεγάλες φιλοδοξίες, και σε κρίσιμα και αποφασιστικά ματς τους βλέπεις να παίζουν με σκοπό μονάχα να μη χάσουν. Όχι να κερδίσουν τη νίκη, ούτε να κερδίσουν νέους οπαδούς. Τους είναι αδιάφορο! Τους έχουν στο τσεπάκι τους οπαδούς. Και τους ψηφοφόρους.

Τι κέρδισα εγώ που παρακολούθησα το ντέρμπυ δύο μεγάλων ομάδων, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Κι, όμως, υπάρχουν κάτι περισσότερο από δικαιολογίες. Φοβερό, ε! Επιτυχία του ΠΑΟΚ, που πήρε ισοπαλία. Στο ζύγι δεν πιάνει η μετριότητα της απόδοσής του.

Και η ΑΕΚ, όπως ο Σύριζα, έκανε... ό,τι μπορούσε. Η ομάδα, βλέπεις, είναι ελληνική, όχι ευρωπαϊκή, να αντέχει τον έναν αγώνα καπάκι μετά τον άλλον.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε στον τελικό του τσάμπιονς ληγκ. Να, όμως, που βγήκε κερδισμένη! Με την παρουσία της στον τελικό το 2014 και το 2016 η Ατλέτικο, πλέον, δεν λογίζεται μαδριλένικη ομάδα, εθνικής εμβέλειας, αλλά εξελίχθηκε σε ισχυρό brandname.

Είναι πια παγκόσμια η Ατλέτικο, όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελώνα, η Μάντσεστερ και η Λίβερπουλ, η Μπάγερν, η Γιουβέντους. Πολυεθνικό πρότζεκτ διαπλανητικής αγοράς. Πέραν από το κύπελλο, το ένα ακόμα τσάμπιονς ληγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κέρδισε τίποτα. Στόχος της ήταν να διατηρήσει τα κεκτημένα. Αντίθετα, παρά την ήττα της το 2014 και το 2016 η Ατλέτικο κάθε χρόνο αυξάνει σε μεγάλα ποσοστά(!) τα έσοδά της και τους διαδιχτυακούς φίλους της. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά.

Νικήτρια το 2014 και το 2016 η Ρεάλ και παραμένει μία από τα ίδια, τεράστια επιτυχία αυτή. «Χαμένη» δυο φορές η Αθλέτικο και ήδη άλλαξε κλάση, έγινε κλαμπ βιτρίνας υψηλών κυβικών στην ποδοσφαιρική βιομηχανία.

Τι κέρδισα εγώ, επιμένω, που ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ το κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός την πρωτιά στα play-off. Ό,τι κέρδισε ο λαός με τους θριάμβους του Σύριζα στα δύο εκλογικά ντέρμπυ και στο δημοψήφισμα του «Όχι».

Διαβάστε ακόμα:

Μετά τον Μανωλά, υπερκόπωση και οι παίκτες