ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

πηγή: Intime
 

Στην έδρα του έχει απόψε ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό και με ισοπαλία εξασφαλίζει το εισιτήριο για το τσάμπιονς ληγκ. Κάνουνε πλάκα. Γιατί όχι, όταν κάποιοι αρνούνται να ζουν στον κόσμο της πραγματικότητας. Της αλήθειας.

Δεν λέω, ανοικτή είναι η πόρτα της Ευρώπης, και η κεντρική για τους «προνομιούχους» και η πίσω πόρτα για τα λυγούρια, απ' εκεί που μπαίνει το υπηρετικόν προσωπικόν. Είμαι σκληρός; Κάθε άλλο.

Με ποια μούτρα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διεκδικούν παρουσία στην ελίτ της Ευρώπης και για ποιο λόγο να επιδιώκουν να δείξουν το λειψό μπόι τους εκτός εγχωρίου πρωταθλήματος. Είμαι αυστηρός; Δεν θα το έλεγα.

Άσε να κυκλοφορούν στην πιάτσα και κάποιοι που δεν το παίζουν χειροκροτητές. Παλαμάκηδες. Επιτέλους. Δεν είναι νίκη, επιτυχία, διάκριση, θρίαμβος για κοτζάμ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να ξεχωρίσουν στην ελληνική αγορά. Έξω τι ψάρια πιάνουν. Όχι απέναντι στα θηρία, αλλά και με τίποτα Καμπάλες, για να μη ξεχνιόμαστε.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν είναι ευρωπαϊκές ομάδες. Ούτε θα τις πεις τέτοιες επειδή τους δίδεται το δικαίωμα, όπως άλλωστε σ' όλα τα λιμά της Ευρώπης, να διαγωνιστούν στους προκριματικούς γύρους. Ευρωπαϊκή ομάδα είναι εκείνη που πρωταγωνιστεί και δευτεραγωνιστεί, τέλος πάντων παίζει κάποιον εμφανή ρόλο στα έργα τσάμπιονς και γιουρόπα ληγκ.

Ούτε ο Ολυμπιακός πιάνεται για ευρωπαϊκή ομάδα. Ως μόνιμος πρωταθλητής είχε εξασφαλισμένη την πρόκριση στους ομίλους κι όμως δεν κατάφερνε να αυξήσει τα κυβικά του. Ούτε μισή ίντσα δεν ανέβηκε πιο υψηλά απ' αυτό που ήτανε. Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος ένα ντόπιο πρωτάθλημα σκέτη πατσαβούρα «λαμογιάριζε» με το τσάμπιονς ληγκ. Έβαζε στο παντελόνι τα πακέτα.

Το ξαναλέω. Δεν αξίζει το χρίσμα της «ευρωπαϊκής» ομάδες όποια που έτσι κι αλλοιώς δηλώνει το παρόν σε διοργάνωση ευρωπαϊκή, όμως παραμένουσα πάντα στάσιμη.

Ύστερα είναι και το άλλο. Το πρόβλημα με τις «μεγάλες» ελληνικές ομάδες δεν βρίσκεται μόνον στο ότι πράγματι μειονεκτούν αγωνιστικά απέναντι στις με πτυχίο ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν τις χαρακτηρίζει «ευρωπαϊσμός». Σύγχρονο πνεύμα λειτουργίας. Τις διακρίνει «οργάνωση» αποχωρητηρίου. Επειδή έχουν παρεξηγήσει, έχουν μπερδέψει τα Βαλκάνια με την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Τι κρύβει η τιμητική εκδήλωση στον Πέτριτς