ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ

πηγή: Intime
 

Τα κατάφερε η ΑΕΚ να πάρει το κύπελλο Ελλάδος. Της Ελλάδος, που βέβαια, για να ξέρουμε τι λέμε, δεν έχει καμία αξία εκτός συνόρων. Βεβαίως το κύπελλο δίνει κάποια δικαιώματα στην κυπελλούχο Ελλάδος, όμως είναι ένας τίτλος που δεν βαραίνει σε καμιά ζυγαριά ευρωπαϊκή.

Δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση παίρνει και ο κυπελλούχος, και ο πρωταθλητής του Καζακστάν, του Αζερμπαϊτζάν, της Ισλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Μάλτας.

Υπερκόπωση έπαθε ο Μανωλάς, μόλις που πρόλαβε να πάρει το κύπελλο. Υπερκόπωση έπαθαν και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που με το ζόρι έβγαλαν τα παιχνίδια των play-off. Με
μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Γιατί; Επειδή η ΑΕΚ, και η ΑΕΚ, είναι ελληνική ομάδα. Όχι ευρωπαϊκή.

Τι θα πει «ελληνική» ομάδα; Όχι, βέβαια, επειδή έχει Έλληνα αφεντικό. Έλληνα μεγαλομέτοχο. Επειδή κινείται με ελληνικά κεφάλαια. Επειδή έχει Έλληνες οπαδούς. Η ΑΕΚ,
όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και σία, είναι «ελληνικές» ομάδες επειδή συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Άρα, δεν έχουν «εκπαιδευθεί» σε σκληρά πρωταθλήματα. Με υψηλό ανταγωνισμό. Με μεγαλύτερης διάρκειας. Να παντρεύουν τις απαιτήσεις τους και εντός και εκτός χώρας.

Μιλάνε για... Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες, λες και τους διακρίνει η τουριστική κουλτούρα. Ότι θα κάνουν ένα ταξιδάκι, θα βολτάρουν στα αξιοθέατα μιας άλλης χώρας. Καμία σκέψη ότι το κύπελλο Ευρώπης είναι συμμετοχή στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της μπάλας.

Διαβάστε ακόμα:

Βάζει το κεφάλι του στο στόμα του θηρίου