ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΑΡΑ

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Ετσι τα φέρνει η ζωή. Οι πλανήτες δεν είναι ευθυγραμμισμένοι όταν τους έχεις ανάγκη εσύ, καλέ μου φίλε. Θα ισιάξουνε όταν έρθει η ώρα τους. Δεν φταίει ο Μουρίνιο που είχε δουλειά όταν ο κυρ Αλέκος τα παράτησε από τη Γιουνάιτεντ και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα μερεμέτια της κυράς Κάθι. Σερ είναι για τους άλλους, όχι για τη γυναίκα του, σε περίπτωση που είχες κάποια αμφιβολία.

Η κουβέντα γίνεται για τον Μουρίνιο, που στην τελευταία δουλειά του στην Τσέλσκι, τα έκανε νιμού λοκάπε. Στο τέλος βάρεσαν οι μπαλαλάικες και είναι τυχερός, γιατί σε άλλες εποχές θα τον βρίσκανε σε κανένα χαντάκι στη Σιβηρία. Αυτό δεν σημαίνει πως επαγγελματικά βγήκε λάδι. Μειώθηκαν στο άξαφνο οι επιλογές του. Ποιος θα πάρει αυτόν τον στριμμένο να τον βάλει στο σβέρκο του; Στριμμένος ήταν και πριν, όμως τότε δεν έχανε. Πήρε την καλή την κούπα με την Πόρτο! Την πήρε και με την Ιντερ! Επικά κατορθώματα. Ελεγε στους αντιπάλους πως θα τους βατέψει χωρίς σάλιο και τους βάτευε. Ομως... Not anymore.

Θα μου πείτε δεν τα κατάφερε με τη Ρεάλ, όμως εκεί οι συνθήκες είναι αλλιώτικες. Στα 30 χρόνια οι γαλαξιακές κομπλεξάρες έχουν αλλάξει 30 προπονητές. Μόνο η Βέροια έχει αλλάξει περισσότερους. Επίσης μόνο ο Ζοζέ, ο Μπενάκερ και ο Ντελ Μπόσκε έχουν βγάλει τρεις σεζόν στο Μπερναμπέου. Συλλαμβάνουμε το μέγεθος;

Και πάμε στην ουσία. Οι τρεις σεζόν. Ο κύκλος του Μουρίνιο κατά τον οποίο χτίζει, κερδίζει, αφήνει καμένη γη. Ετσι πάει μέχρι τώρα. Η Γιουνάιτεντ δεν θέλει τέτοια. Είναι σοβαρό κλαμπ. Με μεγάλο γήπεδο, τεράστια βάση οπαδών παγκοσμίως, με μετοχή στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, με σπάνια κρασιά στα κελάρια της και μαγαζιά με σάντουιτς γαρίδας για τους ασιάτες επισκέπτες της.

Η Μάντσεστερ Γ. έπεσε στην ανάγκη και πήρε τον Μόγιες. Επεσε στην απόγνωση και πήρε τον Φαν Χάαλ. Παρέλαβαν καμένη γη και παρέδωσαν στάχτη. Οπότε τι γίνεται με τον Μου; Ο Ερρίκος ο Καντονά, είπε πως τον σωστό προπονητή για τη Γιουνάιτεντ τον πήρε η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ. Η καταραμένη η Σίτυ. Ναι, αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Εκτός του ότι ο special one έχει γίνει common one, σχεδόν ένας από τους άλλους δηλαδή, οι άλλοι οι περαχωρίτες πήραν Γκουαρδιόλα.

Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα. Ποιος θα καεί; Ποιος είναι καλύτερος αναστενάρης; Δεν μπορώ να προβλέψω. Θα σου έλεγα Γκουαρδιόλα, όμως ο Μουρίνιο δίνει πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Από την άλλη, ο Πεπ παρότι οι φήμες στη Βαρκελώνη έλεγαν άλλα, έχει αποδείξει ότι τα έχει μεγάλα και μαλλιαρά. Οπότε... Πού θες να ξέρω; Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι πως την επόμενη σεζόν στην Αγγλία, θα γίνει της πουτάνας το μαγκάλι, που λέει και μια ψυχή!

Διαβάστε ακόμα:

Οταν ο Σερ Αλεξ συνάντησε τον Αντρέα