ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ USA

 

Τι θα δούμε στο Ευρω που ξεκινάει αύριο Παρασκευή στη Γαλλία. Δεν ξέρεις. Αυτή είναι η υπέρτατη μαγεία του ποδοσφαίρου. Το άγνωστο. Το ότι κανένας στη γη δεν είναι σε θέση να σου πει, εσένα τον θεατή, μυημένου κι όχι, τι είναι εκείνο που σε περιμένει.

Όλα μέσα είναι. Κι όλα έξω! Όλα γίνονται. Τίποτα δεν αποκλείεται. Θυμίζω ότι η πατσαβούρα Ελλάδα, χωρίς Μέσιδες και Ρονάλντους, το 2004, σήκωσε το γαμημένο με την αξία της και σπαθένια.

Ένα παραπανήσιο προσόν έχει η ξένη γυναίκα σε σύγκριση με τη δική σου, την γκόμενά σου, την σύζυγό σου. Γυναίκα η μία, γυναίκα και η άλλη. Υπάρχει, όμως, μια διαφορά που σε κάνει να επιθυμείς περισσότερο την άλλη, ας είναι λιγώτερο όμορφη, λιγώτερο ελκυστική. Τη μία την ξέρεις, την άλλη δεν την έχεις παίξει στο κρεβάτι.

Αυτό το άγνωστο, αυτό το μυστήριο επιδοτεί μια ακαταμάχητη γοητεία με την οποία σε τραβάει η ξένη γυναίκα. Το ίδιο και στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι μπορεί να προκύψει την αμέσως επόμενη στιγμή. Ποια θα είναι η εξέλιξη του παιχνιδιού, ποιο το φινάλε. Να, γιατί σε αιχμαλωτίζει το γήπεδο.

Δεν υπάρχουν αυτοκρατορίες στο ποδόσφαιρο. Μεγάλες δυνάμεις, ναι. Ομάδες που έχουν ένα λόγο παραπάνω, ναι. Γερμανία και Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία, Γαλλία και άντε Πορτογαλία. Χώρες που λόγω προϊστορίας, λόγω κατάκτησης τίτλων κρατάνε μία απόσταση στα προγνωστικά.

Η αυτοκρατορία, η αληθινή ηγεμονία στο ποδόσφαιρο είναι μία. Αυτή της άγνοιας. Του σκότους. Το μόνο για το οποίο είσαι σίγουρος είναι πως δεν πρόκειται στο Ευρω 2016 να γεννηθεί ο καινούργιος Μαραντόνα.

Δεν μιλάμε για Voice και X-Factor με κριτές την Τάμτα και τον Θεοφάνους, που θα ευλογήσουν τη νέα Μάρω Λύτρα και τον επόμενο Θάνο Πετρέλη.

Ούτε γνωρίζουμε από τα πριν αν θα παρακολουθήσουμε καλή μπάλα. Ποιοτική και συναρπαστική. Σίγουρα, όμως, θα δούμε ποδόσφαιρο αληθινό, ανταγωνιστικό. Και μάλλον κάποιοι μικροί, κάποιες από τις «ομάδες συμμετοχής» θα παλαίψουν περισσότερο από τα φαβορί.

Αποκλείεται να...αποκλειστούν οι εκπλήξεις. Είναι στο πρόγραμμα. Ομάδες με «ιστορικό παρελθόν» ίσως να χρειάζονται δεκανίκια για να πορευθούν από αγώνα σε αγώνα. Ομάδες με γνωστή ταυτότητα να εμφανιστούν λες και είναι μακιγιαρισμένες, λες και πήραν πρόσκληση σε αποκριάτικο πάρτυ.

Είπαμε. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Ομάδες ανυποψίαστες να παίζουν με κουμπούρια της νύχτας, κι άλλες να διασύρονται με αμερικάνικους πυραύλους.

Διαβάστε ακόμα:

Η τρομοκρατική οργάνωση του Κούγια