ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90

 

Στο τελευταίο λεπτό σκοράρει η ομάδα. Μόνον; Και στις καθυστερήσεις διαμορφώνεται το αποτέλεσμα αγώνα. Μόνον; Και γκολ βλέπουμε και πέναλτυ μαζύ ακόμα δίνεται στα τελειώματα, και αφού περάσει το ενενηντάλεπτο. Να ήταν μονάχα σ' ένα, μονάχα σε δύο παιχνίδια, δεν θα κάναμε κουβέντα.

Τι συμβαίνει; Φως φανάρι η δουλειά. Φταίει το λάθος. Το λάθος που κάνει η άμυνα. Νόμος! Ποτέ το γκολ δεν μπαίνει επειδή ο επιθετικός είναι υψηλή κλάση. Ποτέ! Στην οργανωμένη άμυνα δεν μπορεί να σκοράρει ο μεγαλύτερος παικταράς της γης.

Νόμος! Και ο μέτριος κυνηγός θα βάλει γκολ αν μαλακιστεί η αντίπαλη άμυνα. Όχι όλη η άμυνα, ένας να κάνει τη γκέλα, φθάνει, αρκεί να εκμεταλλευθεί τη φάση ο αντίπαλος.

Και πρόσεξε. Το προσωπικό λάθος ενός αμυντικού προκαλεί αναταραχή σ' όλη την άμυνα. Χάνει την ισορροπία της, την αρμονία της, διότι κάποιος συμπαίκτης θα προστρέξει να μπαλώσει το λάθος.

Και γιατί γίνονται λάθη στο Ευρω, στα οποία λάθη οφείλονται τα γκολ; Λόγω κόπωσης! Μην το ψάχνεις παραπέρα. Η γαμημένη κούραση προδίδει την άμυνα.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν το πολυζορίζουν οι Γερμανοί