ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΛΑ ΕΛΛΑΔΑ;

πηγή: Intime
 

Η Ισλανδία στους «8». Γιατί, όχι. Μήπως προκριθεί και στους «4». Γιατί, όχι. Τίποτα δεν αποκλείεται. Όλα μέσα είναι στο ποδόσφαιρο δίνω την... αποκλειστική πληροφορία.

Λένε «ψαράδες» τους Ισλανδούς. Όπως άλλους άσχετους από ποδόσφαιρο τους αποκαλούν απαξιωτικά «ξυλοκόπους». Ότι δεν είναι τεχνίτες, ότι είναι άμπαλοι, άσχετοι από μπάλα.

Οι Ισλανδοί, όμως, πράγματι παίζουν σα ψαράδες. Και μπράβο τους! Δηλαδή; Ρωτάω αν έχεις παρακολουθήσεις σε ντοκυμανταίρ τους Ισλανδούς να ψαρεύουν. Παλληκάρια! Οι ψυχάρες. Θηρία σκέτα στη πάλη με τη θάλασσα.

Αυτό θέλω να πω. Ότι αυτή η δύναμη, αυτό το πάθος τους στην αλιεία της άγριας φύσης, το βγάζαμε και στο γήπεδο! Άσε ότι είναι έξω από το πνευματικό τους ρεπερτόριο το άγχος. Στα παπάρια τους. Οι Άγγλοι είχαν την πίεση, όχι οι Ισλανδοί, οι οποίοι τα δίνουν όλα και το χαίρονται το παιχνίδι.

Μήπως η Ισλανδία των 320.000 κατοίκων κάνει την έκπληξη αλά Ελλάδα το 2004. Είπαμε. Όλα γίνονται. Και ένα τα εκατό να τους δίνεις, στο ποδόσφαιρο αυτό το ένα τα εκατό κάποια φορά πηδάει το 99%.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν είναι ανέκδοτο πια, είναι γελοιότητα