ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΠΟΥΦΟΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ;

 

Είναι ο ακριβότερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Είναι, όμως, και σχεδόν 40αρης. Για την ακρίβεια έχει ήδη συμπληρώσει τα 38 χρόνια από τον περασμένο Ιανουάριο, άρα βρίσκεται στο σωτήριον 39ο έτος της ηλικίας του. Και μετά από δύο καλοκαίρια, θέλει να είναι αυτός ο τερματοφύλακας της εθνικής Ιταλίας, στο μουντιάλ της Ρωσίας.

Έτσι είπε ο ίδιος ο Μπουφόν. Και αφού το είπε, μετά την ήττα από την Γερμανία, το εννοεί. Δεν αποκλείεται μετά από λίγους μήνες, μετά από ένα χρόνο, να πάρει πίσω την κουβέντα του. Το ερώτημα, με την ευκαιρία, είναι αν ένας γκολκήπερ σε πρώτο επίπεδο και με ομάδα, όπως είναι η Ιταλία, που έχει... υποχρέωση να κτυπάει πρωτιά παγκόσμια, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα 40 χρόνια.

Η απάντηση είναι και Ναι, και Όχι. Το βασικό σ' έναν τερματοφύλακα είναι τα ρεφλέξ του, τα αντανακλαστικά του. Λέγεται ότι μέχρι την ηλικία των 23 χρόνων αυτά «αποκαλύπτονται» στον τερματοφύλακα και μετά αφού περάσει μια περίοδο 5-10 χρόνων σταθεροποίησης, αρχίζει να μειώνεται η ποιοτική αντίδραση του ατόμου.

Παίζει, όμως, και η πείρα, άλλο βασικό ατού του τερματοφύλακα. Κάποια στιγμή τα ρεφλέξ «παγώνουν», όμως καλύπτεται αυτή η φυσική αδυναμία από τον πλούτο της εμπειρίας.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Μπουφόν θέλει να παίζει και στα 40