Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΠΟΥΦΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ!

 

Το άκουσαν κάπως περίεργα κάποιοι, που δεν έχουν και σχέση ουσίας με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, ότι ο Μπουφόν δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσει μέχρι το μουντιάλ του 2018. Όχι να παίζει με μικτή βετεράνων σε φιλανθρωπικά παιχνίδια, αλλά ως τερματοφύλακας της εθνικής Ιταλίας. Ομάδας, δηλαδή, που σε κάθε μεγάλη διοργάνωση στόχο έχει το ταβάνι. Τον τελικό. Την κούπα.

Στα 39 του χρόνια περπατάει ήδη ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, άρα στη Ρωσία μετά από δύο χρόνια θα έχει ήδη συμπληρώσει τα 40 χρόνια! Και άντε, ο ίδιος θέλει, όμως θα του δώσει φανέλα ο προπονητής της Ιταλίας, όποιος κι αν είναι αυτός; Δεν καταλάβατε! Μιλάμε για τον Ιωάννη Λουίζο Μπουφόν, μια προσωπικότητα των γηπέδων, αποδεκτή παγκόσμια.

Ουδείς προπονητής, ουδείς πρόεδρος ομοσπονδίας έχει το δικαίωμα(!) να αποκλείσει, να μη χρησιμοποιήσει τον Μπουφόν στην εθνική ομάδα. Γιατί; Επειδή απλά είναι ο Μπουφόν. Ο ίδιος, και μόνον αυτός, έχει το δικαίωμα να κρίνει ότι θα είναι παρών, σήμερα, αύριο, μεθαύριο.

Ο ίδιος ο Μπουφόν γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, ότι είναι ακομα σε θέση να αγωνίζεται σε πρώτο επίπεδο παγκόσμια. Και ακριβώς επειδή πρόκειται για προσωπικότητα, γνωρίζει να διαχειριστεί το όνομά του στο διεθνές χρηματιστήριο της υστεροφημίας. Πάντως, δεν παίζει καν περίπτωση να τολμήσει προπονητής στην Γιουβέντους ή στην εθνική ομάδα να του πει: «Μέχρι εδώ, μεγάλε, σε πήραν τα χρόνια...». Δεν γίνονται αυτά.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Μπουφόν θέλει να παίζει και στα 40